Ćapin: ''Daću svoj maksimum da pobedimo Split'' - iKragujevac


Sport

Aleksandar Ćapin, plejmejker Radničkog, ocenio je da samo hrabrom igrom i apsolutnom verom u sebe ekipa može do trijumfa u Splitu koji bi bio pretposlednji korak ka plasmanu na fajnal-for.

Pred košarkašima Radničkog je poslednje gostovanje u ovoj sezoni ABA lige. U četvrtak od 19 časova dočekaće ih ekipa Splita.

Svoje viđenje iznosi Aleksandar Ćapin, najkorisniji igrač, najefikasniji šuter i najbolji asistent u regionu:

"Poraz za nama je sastavni deo sporta. Dobro je da nam se i to desi ako izvučemo pouke iz tog neuspeha. Mislim da će pozitivno da se reflektuje na parketu već u sledećem kolu".

"Mi smo izrazito šuterska ekipa, igramo lepu, dinamičnu košarku sa puno koševa i tranzicije. Kad smo u svom ritmu, teško da iko može da nas pobedi. Ključ je da uspostavimo taj ritam, da budemo hrabri, puni samopouzdanja kao u utakmicama pobedonosne serije koju imamo pre Zadra. Verujem da nam pobeda onda neće izostati. Uostalom, ovo je utakmica koja je teška jer je najbitnija u sezoni za sve nas, a jedino se u takvim mečevima gradi pobednički karakter" istakao je najkorisniji košarkaš regiona.

"Split je ekipa koncipirana od jako iskusnih igrača na tri najvažnije pozicije u timu, to su Vujčić, Subotić i Mimica. Ostatak sastava su mlađi, talentovani, dobri igrači koji su dosta napredovali od početka sezone. Ova liga je pokazala nebrojeno puta da svako može svakoga da pobedi, zato ne smatram da smo favoriti u meču protiv Splita" rekao je Ćapin.

izvor: kkradnicki.rs   foto: abaliga.com

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu