Sinovec: Možemo do “Žućkove levice” - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički usmerava sve svoje potencijale ka finalnom turniru Kupu Radivoja Koraća, gde će u četvrtfinalu igrati protiv valejvskog Metalca u petak od 18 časova i 30 minuta.

Grad Kragujevac je pre šest godina bilo domaćin nacionalnog Kupa, a kao postojbina prave košarkaške atmosfere, dodatno podstiče sve učesnike da se pokažu u najboljem svetlu, naročito u redovima čete koju vodi trener Miroslav Muta Nikolić.

Taj motivacioni momenat predočava kapiten Kragujevčana Stefan Sinovec, koji se nakon kraćeg odsustva, usled bolesti, vraća u sastav iz prestonice Šumadije.

-Kup je specifično takmičenje, igra se turnirski i vrlo je sklon iznenađenjima. U svaku utakmicu do sada ulazili smo bez ikakvog potcenjivanja rivala, tako će biti i na Kupu. Težimo finalu, ali idemo iz meča u meč, prva prepreka je valjevski Metalac. Uvereni smo u trijumf jer će nas nositi želja da doguramo do finala i da se borimo za trofej, istakao je Sinovec.

- Što se našeg sastava tiče, najviše će nam nedostajati povređeni Varda, ali biće sa nama kraj terena. Ipak, pokazali smo protiv Partizana kući, a naročito u Novom Mestu u poslednjem kolu ABA lige, da i sa nepotpunim sastavom možemo da pobedimo i čak odigramo najbolju utakmicu sezone, dodao je Sinovec.

Prihvata kapiten Radničkog ulogu favorita u četvrtfinalu:

– Svi favorizuju ekipe koje igraju ABA ligu. Ne bežimo od toga da smo favoriti, jer mislimo da smo najbolja ekipa i da, uz najavljenu podršku sa tribina, možemo da se domognemo Žućkove levice.

Radnički je u poslednje tri sezone u dva navrata bio domaćin Metalcu u okviru Superlige Srbije i oba puta nije dopustio da bodovi budu odneti iz Kragujevca.

izvor: kkradnicki.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu