Radnički pita KSS: Takmičenja su vam regularna!? - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca postavio je četiri pitanja čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, zahtevajući odgovore na pitanja ko vodi naš savez i čijim se pravilnikom vodi Dejan Tomašević.

Iz "srpske kuće košarke" stigao je odgovor da Aleksandar Ćapin, Ratko Varda, Stiven Marković i Miloš Borisov nemaju pravo nastupa na završnom turniru "Kupa Radovoja Koraća" jer spadaju u kategoriju stranih sa srpskim pasošem a Radnički već ima četvoricu "čistokrvnih" internacionalaca u timu koliko je propisano pravilnikom.

Nezadovoljni odgovorom, odnosno činjenicom da su to pravila FIBA a ne KSS iz Radničkog je na adresu Košarkaškog saveza Srbije upućeno nekoliko pitanja među kojima je i jedno koje se tiče regularnosti takmičenja koje oragnizuje KSS.

Saopštenje Radničkog prenosimo u celosti.

1. Da li je KSS pribavio relevantna dokumenta koja dokazuju da li igrači KK Radnički: Aleksandar Ćapin, Stiven Marković, Miloš Borisov i Ratko Varda "imaju pravo da nastupaju za reprezentaciju Srbije" ili je problem rešavao informacijama sa Gugla i Vikipedije?

2. Da li je KSS pribavio relevantna dokumenta za oko 5.000 aktivnih igrača koji nastupaju u takmičenjima KSS i da li može da dokaže da su svi oni licencirani u skladu sa članom 63?

3. Da li KSS može da pokaže javnosti relevantan dokument za bilo kog igrača, npr. Velibora Buhu (KK Meridijana iz Novog Sada), Nenada Đorića (KK Kolubara iz Lazarevca), Ivana Jovkovića (KK Korićani iz Kragujevca) ili će i njih da traži na Guglu ili Vikipediji?

4. Da li su sigurni da su sva takmičenja pod okriljem KSS regularna i da se u njima nije potkrao neki "stranac" koji "nema pravo nastupa za reprezentaciju Srbije" (poznato je da stranci smeju da nastupaju samo u najvišem rangu takmičenja - KLS)

Za kraj, još jednom član 3-23 FIBA propisa:

"Kada igrač navrši 17 godina i nastupao je na zvaničnim FIBA takmičenjima, odlukom generalnog sekretara FIBA može da nastupi za reprezentaciju druge zemlje". Dakle, odlukom Patrika Baumana, a ne Dejana Tomaševića ili Nebojše Mihajlovića.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu