KK Radnički: Što nas više napadaju, sve smo jači! - iKragujevac


Sport

Ivan Grujin, predsednik kragujevačkog Radničkog obratio se javnosti novim saopštenjem posle dopisa koji je stigao na adresu kluba iz Košarkaškog saveza Srbije.

Odnosi na relaciji Košarkaški savez Srbije - KK Radnički sve su zategnutiji, a za ''slučaj stranaca'' još uvek se ne nazire rešenje.

U Radničkom i dalje tvrde da niti jednim valjanim argumentom KSS nije uspeo da dokaže kako Ćapin, Marković, Varda i Borisov nemaju srpsko državljanstvo, iako u Savez tvrde da su propozicije ''jasne''.

Zbog svega ovoga ponovo se saopštenjem oglasio predsednik Radničkog Ivan Grujin, koji ipak poručuje da je Radnički sve jači, od kada je počela nesvakidašnja ''presija'' na ovaj klub uoči završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, čiji je i domaćin.

''Košarkaški klub Radnički nikada nije obmanjivao javnost. Nikada nismo prvi istupali u javnost putem medija, ali smo uvek reagovali na iznošenje neistina jer je to nanosilo štetu Radničkom. Upravo to se dešava protekle dve nedelje, uoči Kupa Radivoja Koraća koji sledi u Kragujevcu.

Pošto g. Tomašević konstantno zagovara kristalno jasne propozicije, pitam ga, kao i g. Nebojšu Mihajlovića, člana Takmičarske komisije KSS, zaduženog za Registracioni pravilnik: šta je to kristalno jasno u petom pasusu dopisa koji se odnosi na broj stranaca i na činjenicu ko je domaći igrač, a ko strani? Neoborivo je: Ćapin, Varda, Marković i Borisov - imaju srpsko državljanstvo.

I ovom prilikom, nedelju dana uoči početka takmičenja u prvom nacionalnom takmičenju ove godine, pozivamo sve koji nas orkestrirano napadaju da prestanu sa takvim pritiskom na naš Klub, da obustave dalje iznošenje neistina.

Svim pristalicama ekipe iz Kragujevca poručujem da nas presija kojoj smo izloženi dodatno jača, te da smo rešeni da sledeće nedelje izađemo na parket hale Jezero kao prvi izazivač u Kupu Radivoja Koraća'', kaže se u saopštenju Ivana Grujina.

izvor: sportske.net

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu