Radnički se izvinio Vujoševiću! - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca zvanično se izvinio treneru KK Partizan zbog toga što su pojedini igrači nakon meča obukli majice sa natpisom "Pečenjara Vujošević".

Mnogo bure izazvao je incident koji se dogodio po završetku derbija 19. kola ABA Lige između Radničkog i Partizana.

Tada je u naletu euforije nekolicina košarkaša domaćeg tima pristala da uzme majice koje su navijači Radničkog nosili tokom meča na kojima je bila karikatura Duška Vujoševića sa natpisom "Pečenjara Vujošević".

Nekoliko njih na tren je obuklo majice ali su ih odmah skinuli a klub je danas reagovao zvaničnim saopštenjem u kome su najvljene kazne za vinovnike incidenta ali i upućeno izvinjenje na račun sportskih prijatelja iz Beograda i trenera KK Partizan.

Saopštenje predsednika KK Radnički Ivana Grujina prenosimo u celosti.

"I pojedinačno, i kao sportski kolektiv, osuđujemo ovaj potez naših igrača. Oni su, pre svega, profesionalci i tako treba da se ponašaju prema svim akterima utakmice. Ne smeju da podlegnu atmosferi, niti pritiscima publike, a to se upravo dogodilo. Za ovaj neprimereni postupak snosiće konsekvence. Šef naše struke staje iza profesije, svojih kolega trenera, i deli sud uprave. Izvojevana pobeda je opila naše košarkaše, pa nisu ni bili svesni svog postupka. To nisu učinili u zloj nameri, jednostavno ih je poneo trenutak euforije, što potvrđuje i momentalno svlačenje majica koje su dobili iz publike. Igrači Radničkog naročito nisu ovako postupili u dosluhu sa delom navijača, niti su provokatori. Sportskoj javnosti i kolegama iz Beograda prenosimo njihove reči izvinjenja, kao odgovornih članova našeg Kluba, jer su do nas doprle izjave iz redova uvređenog rivala. Biće ovo lekcija za sve naše igrače kako se ubuduće valja ponašati na svim utakmicama" stoji na zvaničnom sajtu KK Radnički iz Kragujevca.

izvor: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu