Ostaje li Radnički bez četvorice stranaca? - iKragujevac


Sport

Sudeći po Nebojši Mihajloviću, članu Takmičarske komisije KS Srbije, zaduženog za Registracioni pravilnik, košarkaški klub Radnički će morati da se odrekne četri igrača u Kupu Radivoja Koraća.  

Posle izvlačenja parova za završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu od 7. do 10. februara, počela je polemika oko toga da li su članovi Radničkog Stiven Marković, Miloš Borisov, Ratko Varda i Aleksandar Ćapin – stranci ili nisu.

Nedoumicu kod mnogih su izazvala dva člana Registracionog pravilnika, članovi 61 i 63, usvojenog u martu prošle godine.

Nebojša Mihajlović, bivši košarkaš OKK Beograda, po profesiji advokata, člana Takmičarske komisije KS Srbije, zadužen za Registracioni pravilnik je vrlo jasan po ovom pitanju.

- U Jadranskoj ligi i međunarodnim kupovima nema nikakvog ograničenja po pitanju broja stranaca. Međutim, u Kupu Radivoja Koraća i našoj Superligi dozvoljeno je igranje četiri stranca.

Da li su Marković, Borisov, Varda i Ćapin stranci, s obzirom da imaju naš pasoš?

- To reguliše član 63. S obzirom da ne mogu da nastupaju za Srbiju, a igrali su za druge državne timove oni imaju status stranaca – nedvosmislen je Mihajlović.

Ivan Grujin, predsednik Radničkog, izjavio je da će ako bude potrebno, Radnički poslati dopis FIBA i zatražiti mišljenje da li je neko ko nije platio licencu FIBA za strane igrače, za pomenutu četvoricu – stranac ili domaći igrač?

- Na teritoriji Srbije takmičenje organizuje KSS i on donosi pravila ponašanja – jasan je Mahajlović.

izvor: sportski žurnal  (foto:kkradnički.com)

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu