Ćapin: Radnički mora da iskoristi šansu - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog više nego motivisani za utakmicu sa Solnokom u Mađarskoj (subota, 17.00). "Dorasli smo izazovima", smatra plejmejker Aleksandar Ćapin.

Ekipi Miroslava Nikolića neophodne su pobede u borbi za mesto koje vodi do završnog turnira ABA lige, a ujedno i u borbu za plasman u Evroligu.

Toga su svesni svi u hali "Jezero" pred gostovanje mađarskom Solnoku (subota, 17.00). Biće to susret petoplasiranih Šumadinaca i "fenjeraša" regionalne lige.

Plejmejker Kragujevčana Aleksandar Ćapin zna šta bi trebalo da očekuje u Mađarskoj.

"Solnok može da dobije bilo koga, skor im ne ide u prilog, ali imaju prednost domaćeg terena. Sigurno će želeti da se pokažu u najboljem svetlu pred svojom publikom. Sa druge strane, ovo je od onih gostovanja gde želimo da iskoristimo šansu i donesemo bodove kući. To nas zadržava u borbi za vrh Jadranske lige".

U poslednja tri kola Radnički igra dobro (pobedio Cedevitu i MZT, a tesno izgubio od Igokee), dok je Solnok izgubio i od Cibone i od Budućnosti i od Širokog.

"Iz meseca u mesec hvatamo željeni ritam, to rezultati pokazuju. Mislim da ćemo biti dorasli izazovima koji nas očekuju na tri koloseka u narednih par meseci. Kako je i trener naglašavao, tim se duže uhodavao, dolazili su igrači, nekako smo se uzajamno tražili, tragali smo i za pravom igrom, koja se očekuje od nas".

izvor: kk radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu