Gol Šefika se poništava, igraće se opet? - iKragujevac


Sport

List "Sport" u broju od srede najavljuje da će Crvena zvezda i Radnički igrati novi meč finala Kupa u vaterpolu.

Takmičarska komisija, Disciplinski sud VSS i Odbor za sudijska pitanja...
Ova tri tela, prema najavama lista "Sport", raspravljaće u četvrtak o spornom golu za pobedu vaterpolista Crvene zvezde nad Radničkim iz Kragujevca u epskom finalu Kupa Srbije.

Tada bi javnost definitivno trebalo da sazna da li je neviđen gol Denisa Šefika, postignut preko celog terena, regularan ili ne. Ako nije, najavljuje "Sport", igraće se novi meč zbog "materijalne povrede pravila".
Ovaj list najavljuje ovakav ishod, rečima da su "prvi dokazi usmereni u pravcu da su sudije Nenad Golijanin i Željko Ragač napravile grub previd", ali se autor ograđuje rečima "da u ovom trenutku nema nagoveštaja završne odluke".

Tri pomenuta tela Vaterpolo saveza Srbije razmatraće ne samo usporene snimke, već i izjave zvaničnih lica, sudija i delegata, posle čega će biti odlučeno o žalbi Radničkog.

"Sport" već sada postavlja pitanje kako bi se Crvena zvezda ponela u takvoj situaciji i da li bi to bio uvod u nove sporne momente...

"Ono što nadležni treba da utvrde je: šta je zapravo materijalna povreda pravila? Ako Denis Šefik nije izveo udarac na pravilima predviđen način, teško da bi to moglo da se podvede pod materijalnu povredu. Međutim, to bi mogla da bude druga stavla prigovora Radničkog - vreme! U kragujevačkom klubu se na osnovu dokaza kunu da su pre nego što je Šefik izbacio loptu, na semaforu svetlele 'nule'. U tom slučaju, vreme predviđeno za utakmicu je isteklo i gol nije regularan", piše "Sport".

U međuvremenu, vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog odradili su zajednički trening..

Izvor: Mondo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu