Lešić: Disciplinovana odbrana vodi u podvig - iKragujevac


Sport

Košarkaš Radničkog, Sava Lešić se u prvom meču Last 32 faze Evrokupa vraća u grad iz kojeg je i stigao u Radnički. Trenutno najkorisniji igrač Kragujevčana u ABA ligi svakako najbolje poznaje narednog rivala. 

Centar kragujevačkog tima se vraća na 'mesto zločina', sa Radničkim će gostovati u gradu Južnji u okviru prvog meča grupe N Evrokupa.

"Južnji je jedan od manjih gradova Ukrajine, sa nekih 20-ak hiljada stanovnika. To jeste košarkaški grad jer je to jedini sport tamo koji se masovnije prati. Umeju i oni da naprave atmosferu, naročito kada igraju ovakve evro-utakmice. Ali, nije to vruć teren ni približno kao naše Jezero.", pojašnjava Lešić.

Trenutni lider lider Superlige je u prvoj fazi Evrokupa ostvario učinak od 6 pobeda i četiri poraza.

"Himik je dobro organizovan klub, imaju odličnu infrastrukturu i uslove za rad, stabilni su finansijski, napreduju iz sezone u sezonu. Što se tiče košarke koju gaje, krasi ih dosta tranzicije, brzo šutiraju, još u ranoj fazi napada. Svih ovih godina igra im se zasnivala na kvalitetnim strancima, jakim individualcima, uglavnom su dobri u šutu za tri poena. Takav tip igrača su dovodili i ove sezone.", istakao je košarkaš Radničkog.

Lešić smatra da njegov tim može do pobede na gostovanju, kao recept onvidi organizovanu odbranu.

"Možemo do bodova koji stvaraju temelj za ambicije o trećem krugu, no o tom potom."

"Mislim da naš napad neće da bude problem, nužno će biti da u odbrani imamo prava rešenja. Ako ponovimo najbolje partije iz sezone sa disciplinovanom odbranom, uvećavamo šanse da napravimo još veći podvig, i to kao debitanti na evro-sceni.", zaključio je on.

Utakmica između Himika i Radničkog igra se u sredu od 17 sati, uz direktan prenos na programu RTS-a.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu