Radnički pobedio Panionios u ''Jezeru'' - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog pobedili su atinski Panionios rezultatom 84:77 (20:17, 21:18, 27:15, 16:27) u šestom kolu Evrokupa, čime su zabeležili četvrti trijumf u grupi H.

Kragujevčani su zabeležili ‘dupli’ trijumf jer su slavili sa sedam poena razlika, dva više nego što su izgubili u gostima, pa će biti u prednosti nad Panioniosom u slučaju istog skora.

Radnički je na kraju trećeg peroda imao 18 poena viška, ali već nekoliko puta ove sezone Kragujevčani ne uspevaju do kraja da slome rivala. To se dogodilo i sada, trojkom Duvnjaka gosti su prišli na -3 na dva minuta do kraja, ali su Mlađan i Marinović osigurali trijumf ekipi Miroslava Nikolića.

Kragujevčani su dominirali u skoku (23:16 - 17:12), ali su zato imali više izgubljenih lopti (16 - 14), dok su gosti imali čak deset ukradenih lopti, za razliku od domaćin koji je imao samo četiri.

Najefikasniji u Radničkom bio je Marinović sa 20 poena, ali je najkorisniji po broju indeksnih poena ponovo bio Jaru, sa još jednim dabl-dablom, 16 poena i 10 skokova, indeks 23, a treba pomenuti i Mlađana sa 12 poena.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu