Radnički u Litvaniji za prvi evro-brejk - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog gostuju ekipi Neptunasa u sredu od 18 časova u okviru četvrtog kola Evrolige. Član stručnog štaba Radničkog  Branko Maksimović ističe da za pobedu u Litvaniji potrebna dobra komunikacija na parketu i jaka koncentracija u odbrani.

- Sastav Neptunasa čine litvanski igrači, uz dvojicu Amerikanca. Karakteristika ekipe je da su svi igrači polivalentni, sposobni da igraju na više pozicija, veoma su brzi u tranziciji, igraju sa puno šuteva za tri poena. U poslednjom utakmici u VTB ligi protiv Trijumfa imali su odličan šut za tri poena - 15-27. Svi igrači su sposobni da pogode "trojke". Trebaće nam dobra komunikacija na parketu i jaka koncentracija u odbrani. Probaćemo da se dobro pripremimo za utakmicu i da odigramo na visokom nivou. Dosta toga će zavisiti u kakvom stanju bude naša prva opcija na centarskoj poziciji Jarou, trenutno prvi skakač Evrokupa, navodi Maksimović.

- Smatram da naša ekipa ima dovoljno sportskog bezobrazluka i hrabrosti da sa svim ekipama košarkaški "zarati" na gostujućim terenima - i izbori za evro-brejk. Potrebno je da košarkaški zaljubljenici u Kragujevcu daju veliku podršku ovogodišnjem timu jer će im oni to sigurno vratiti, ističe Maksa.

Po povratku iz Litvanije neće biti predaha za igrače Radničkog. Već u nedelju od 19 časova ugostiće podgoričku Budućnost u sedmom kolu ABA lige.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu