''Dani atletike'' održani u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

U Kragujevcu su održani "Dani atletike", gde su predstavljeni izveštaji o radu ASS za prethodnu godinu, ali i plan za 2014.

U kragujevačkom hotelu “Šumarice” predstavljen je izveštaj o radu kao i program rada za narednu godinu Atletskog saveza Srbije u okviru “Dana atletike”, koji je okupio predstavnike atletskih klubova, saveza i strukovnih organizacija, kao i legende srpske atletike poput Miloša Srejovića, Vere Nikolić, Daneta Korice…

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković otvorio je “Dane atletike” izveštajem o radu u protekloj godini, nakon čega je usledilo predavanje predsednika stručnog saveta ASS prof. dr. Dušana Perića, koji je trenerima održao predavanje na temu “Mesto sile i snage u treningu atletičara”. U istom terminu u drugoj sali predsednicima i sekretarima atletskih klubova generalni sekretar ASS Slobodan Branković i Dragan Nikolić izlagali su predavanje o poslovanju atletskih klubova u okvirima zakona o sportu Republike Srbije.

U popodnevnim satima doc. dr. Dejan Čubrilo specijalista sportske medicine, održao je predavanje na temu “Medicinski pokazatelji dnevne kontrole sportske forme”. Naši isktaknuti treneri Mirjana Stojanović, Goran Obradović, Nikola Tomasović, Feđa Kamasi, Rifat Zilkić i Dragiša Đorđić održali su predavanja na temu: “Kako smo osvojili evropske i svetske medalje”.

U večernjim satima dodeljena su priznanja najuspešnijim trenerima u 2013. godini po izboru Zajednice atletskih trenera Srbije: Mirjani Stojanović, treneru Emira Bekrića, i Goranu Obradoviću, treneru Ivane Španović.

Drugog dana stručni program rada ASS-a za 2014. godinu predstavili su: Slobodan Popović, savezni kapiten, Dragiša Kuzmanović, pomoćnik saveznog kapitena za seniore/ke i Edin Zuković, pomoćnik saveznog kapitena za juniore/ke.

Ivica Možek, komesar za takmičenja ASS-a, predstavio je kalendar za takmičenja u 2014. godini kao i izmene i dopune propozicija za takmičenja u 2014.godini.

Antidoping agencija Republike Srbije održala je predavanje o korišćenju savremenih vrsta oporavka i o pravilnoj ishrani sportista. Profesor dr. Dušan Perić i Dragutin Topić koordinator programa “Dečija atletika” sa predstavnicima 31 kluba, koji su potpisali ugovor sa ASS o sprovođenju projekta “Dečija atletika” održali su predavanje o problemima na koje su klubovi naišli u realizaciji ovog programa.

izvor: telegraf.rs  foto: ass

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu