Birčević: Večeras se piše istorija kluba i Kragujevca - iKragujevac


Sport

Kapiten Kragujevčana Stefan Birčević uoči premijere Radničkog u Evrokupu u hali ''Jezero'' ističe da je igračima velika čast što učestvuju u ovakvom takmičenju i da je to motiv više da se bore za pobedu protiv Bizonsa jer bi to bila i prva pobeda u ovom rangu.

- Sreda će biti deo istorije kluba i grada, Kragujevac i Radnički prvi put će biti domaćini jednog evropskog takmičenja. Utakmica je sama po sebi zbog toga značajna, ali nas to previše ne opterećuje, više prija kao nešto što se prvi put dešava. Velika nam je čast što učestvujemo u Evrokupu, a ogroman je motiv da se borimo za pobedu protiv Bizonsa jer bi to bila i prva pobeda u ovom rangu, pa još pred domaćim navijačima. Verujem u saigrače, znam da oni to mogu. Ne sumnjam da će ostaviti srce na terenu i tako pokazati zašto su dovedeni u Radnički, naglašava kapiten Radničkog.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam i ove godine u sastavu kragujevačkog kluba, a naročito što sam izabran za kapitena, i to u prvoj godini igranja Evrokupa u Kragujevcu. Još nisam bio u prilici da istrčim sa kapitenskom trakom, ali to kao pravi lider na parketu čini Marko Marinović. U drugom kolu, sem što ćemo pokazati kakvi smo igrači na parketu, imaćemo priliku i da se predstavimo kao dobri domaćini. A to je uvek krasilo Šumadiju, znam da će tako biti i u susretu sa Fincima koji su prvi put u Kragujevcu, izjavio je Birčević.

Iako još uvek van igračkog stroja (i tako će biti bar još mesec dana), kao pravi kapiten Birčević naglašava da viši rang takmičenja koji Radnički igra od ove sezone podrazumeva i stroža pravila u organizaciji susreta.

- Nije isto igrati domaću ili regionalnu ligu i evro takmičenje i zbog rigoroznijih pravila koja postoje, a koja samo omogućavaju da baš svi posetioci uživaju, od organizovanih navijača do porodica sa decom, a u Jezeru je puno takvih. Zna naša publika da svako eventualno ubacivanje predmeta ili nedolično ponašanje ugrožavaju interese našeg kluba i bacaju ljagu na grad. Zato je protekle četiri godine svaka košarkaška utakmica Radničkog bila sportski praznik, nikada nije bilo incidenata i zaista klub i Kragujevac mogu samo da se diče podrškom sa tribina, kako u hali Jezeru, tako i na gostovanjima. Pozivam još jednom Šumadince da daju svoj doprinos da se dobar glas iz Jezera daleko čuje.

izvor/foto: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu