Počinje Evrokup, bez respekta protiv Panioniosa - iKragujevac


Sport

Pred Kragujevčanima je prva utakmica Evrokupa. U prvom kolu košarkaši Radničkog gostuju u Atini, gde će se u sredu od 18h sastati sa Panioniosom u Olimpijskoj dvorani Heliniko. 

Kapiten Radničkog  Marko Marinović rekao je da njegov tim mora da odigra timski i bez respekta protiv grčkog Panioniosa, ako želi pobedu na premijeri u Evrokupu.

– Moramo da igramo timski i da izađemo na teren kao na otvaranju sezone u Zagrebu – bez respekta. To je jedini put, ako želimo da uradimo nešto. Biće teško, ali kao što smo počeli Jadransku ligu, ne možemo mnogo da izgubimo ni u Atini, a mogli bismo puno da dobijemo pobedom nad Panioniosom. Potrudićemo se da odigramo mnogo bolje nego u poslednjoj utakmici. To nam je ujedno i jača priprema za nastavak sezone – rekao je Malinović.

Drugi strelac i skakač ekipe Sava Lešić smatra da Šumadinci mogu do bodova na evro-sceni.

– Imaćemo šansu ukoliko ne respektujemo previše domaćina. Jaka su ekipa, sa puno stranaca. Igraju sa dosta tranzicije, ako ih tu zaustavimo, mislim da ćemo moći da se nosimo sa njima. Mi smo u jednoj od težih grupa, Rusi su favoriti, ali sve ekipe su jake. Uspećemo ukoliko se držimo plana koji imamo, kao što smo igrali u prva dva kola regionalne lige – rekao je Lešić.

Pored Panioniosa, Radnički će ove sezone igrati u grupi H Evrokupa protiv Spartaka (Rusija), Bešiktaša (Turska), Neptunasa (Litvanija) i ekipe Bizons (Finska).

U drugu rundu takmičenja plasiraće se tri prvoplasirane ekipe.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu