VK Radnički: San postao realnost - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klb Radnički izdao je saopštenje povodom predstojećeg učešća u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona, turnira na kome će još  učestvovati Pro Reko, Mladost i Budva.

– Na krilima velikog uspeha iz prošle sezone, VK Radnički, već na startu nove sezone ima priliku da nastavi da ispisuje najsjajniju istoriju klupskog sporta u centru Šumadije – piše u saopštenju.

Kragujevčani podsećaju da su u prvih 15 utakmica na evropskoj sceni zabeležili isto toliko pobeda (deset u Kupu Evrope, koji su osvojili prošle sezone i pet u prvom krugu kvalifikacija za LŠ, pre deset dana u Kragujevcu), ističući da je dosadašnji skor, po čemu su Kragujevčani sigurno jedinstveni u Evropi, za svaki respekt

– Ono što Kragujevčane očekuje narednog vikenda u drugom krugu kvalifikacija je, međutim, nešto sa čime se do sada nisu susretali – nastavlja se u saopštenju, u kome se ističe da sastav učesnika turnira u Đenovi čini „grupu smrti“.

– Nije potrebno trošiti puno reči za objašnjenja šta ekipe Pro Reka i Mladosti znače i predstavljaju u evropskom vaterpolu. Ukupno 14 titula prvaka Evrope, po sedam i jednih i drugih, svrstavaju ih uz beogradski Partizan u simbole i stubove evropskog vaterpola. Timovi koji u vaterpolu predstavljaju ono što su recimo Real Madrid ili Milan u svetu fudbala biće do sada najveći ispiti za Radnički za ovih godinu i po dana postojanja.

Dalje prolaze dve ekipe, a Kragujevčani se nadaju da će među njima biti i Radnički, ističući da vicešampion Srbije po kvalitetu sigurno može da parira i ovim evropskim gigantima.

– Kragujevac i VK Radnički su pokazatelj da je u sportu sve moguće, kada se uloži kvalitetan rad i kada se radi sa jasnim planom i ambicijom. Ono što je do pre godinu i po dana bilo nezamislivo, da će vaterpolo klub iz Kragujevca igrati protiv ekipa koje su sinonim za evropski vaterpolo, ovog vikenda će u Reku kod Đenove pokazati da je to realnost. Uz uvek bitnu činjenicu da je na bazenu u Kragujevcu sve više dece sa kapicom Radničkog, sve to nam uliva nadu da će prilike za ovakve utakmice imati i buduće generacije  ovog kluba.

 izvor: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu