Muta: ''Nikada nismo ovako dobro počeli sezonu'' - iKragujevac


Sport

Posle još jedne ubedljive pobede Radničkog u ABA ligi, trener Kragujevčana Miroslav Muta Nikolić bio je višestruko zadovoljan.

- Čestitam momcima na jako dobrom shvatanju igre. Večeras je bio pravi pristup igri.  Momci su bili fenomenalni u fazi odbrane. Volim i ovaj raspored poena, da svi igramo i svi da pogađamo. Jaru se pokazao kao jako dobar, uvek ima po 10-15 skokova. I ostali su dobri, a igramo sve bolje i bolje. Večeras je bilo i tog trećeg pasa, to tražim - aplaudirao sam i kad smo promašivali. Hoću da usavršimo igru, da ne budemo sebični. Nikada nismo ovako dobro počeli sezonu, uvek smo kasno sastavljali ekipu, a sada imamo igrače koji su trenirali mesec i po dana. Dobri rezultati nisu slučajni, izjavio je šef struke Kragujevčana .

Dva početna trijumfa ne smeju da uljuljkaju ekipu. Već za četiri dana sledi prvi ovosezonski okršaj sa Zvezdom. O onome što takmičarski sledi, Nikolić kaže:

- Težak nam je raspored, ali moramo da igramo sa jakima da bismo nešto postigli. Imamo teška gostovanja, posle Cibone tu su Zvezda i Igokea. Sada se lakše diše, okrećemo se Beogradu i Zvezdi. Igraćemo muški, kao što smo igrali večeras. Mislim da možemo jer smo sastavili ekipu u kojoj su svi borbeni. Žele pobede, imaju taj žar u sebi. Imamo osam-devet debitanata koji nisu nikada igrali ABA ligu ili Evrokup, tu računam i dvojicu stranaca, Silija i Jarua, koje smo "uzeli" sa koledža. Imamo i jako dobru atmosferu među igračima, što me čini zadovoljnim, istakao je popularni Muta.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu