Potopljeni i Rumuni, Radnički u drugoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u Kragujevcu u meču trećeg kola B gupe prve runde kvalifikacija savladali rumunsku Oradeu rezultatom 13:5 (3:1, 3:1, 4:1, 3:2).

Specijalni gosti u kragujevačkom „Parku“ bili su dojučerašnji kapiten Vanja Udovičić, stub tima iz prošle sezone, koji je nedavno postao ministar sporta, i Zoran Babić, novoizabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Filip Filipović bio je najefikasiniji u pobedničkoj ekipi sa četiri gola, po dva su postigli Korolija i Zloković.

Kragujevčani su tako na najbolji mogući način započeli „vatreno krštenje“ u najelitnijem evropskom takmičenju, u kom su za nepuna 24 sata morali čak tri puta u bazen, a u naredna dva dana pokušaće i da odbrane lidersko mesto, koje im garantuje bolju poziciju u žrebu.

- Nije nam bilo nimalo lako, iako krajnji rezultat možda tako govori. Razlog ubedljivog trijumfa leži u našem izuzetno profesionalnom pristupu utakmici, pogotovo u odbrani koja je bila disciplinovana od prvog do poslednjeg minuta. Posebno raduje činjenica da smo održali visok nivo koncentracije iako nam je ovo druga utakmica u danu. Ovakav sistem ne postoji ni u jednom drugom sportu, imali smo tek nekoliko sati da se odmorimo – ističe Dejan Jovović, trener Radničkog..

izvor:vkradnicki.com

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu