Marjanović: Nisam zainteresovan za kupovinu Radničkog - iKragujevac


Sport

Predsednik kragujevačkog Radničkog, Milenko Marjanović ističe da mora da se zna ko kupuje klub, ko ga prodaje, šta se prodaje, pod kojim uslovima, kakve su obaveze kupca i još mnogo toga. Takođe navodi da nije zainteresovan za kupovinu Radničkog.

- U sportu mora da se izbegne sva manjkavost privatizacije u privredi. Suština je da ona donese boljitak, a svedoci smo toga da je brza prodaja, bez jasnih zakonskih akata, detaljnih razvojnih planova koji su bili potrebni, a nisu bili obavezujući, samo unela novac u budžet, a upropastilo mnoge firme i nije donela boljitak državi - kaže Marjanović.

Prvi čovek kragujevačkog superligaša uverava da Zakon o sportu nije još doživeo podzakonske akte kako bi mogao da bude i primenjiv.

- On je zasada kao vodica koja se uzima na Bogojavljenje: niti šteti, niti koristi. Podzakonski akti moraju da regulišu osnovna pitanja u sportu i da budu jasni čak i laiku, pa ću i ja uprostiti priču da je svako razume. Mora da se zna ko kupuje klub, ko ga prodaje, šta se prodaje, pod kojim uslovima, kakve su obaveze kupca i još sto sitnica...

- Za Zvezdu i Partizan mogu da postoje i neki ustupci, ali pitam ja - ko će da kupi Radnički 1923 bez stadiona, bez zemlje, bez mogućnosti da osavremeni postojeću infrastrukturu? Odgovor je - niko. „Čika Dača“ je u vlasništvu Republike Srbije, lokalnoj samoupravi dat je na korišćenje. Brend našeg kluba su samo ime, igrači i oprema. Zato je ključno pitanje vlasništvo stadiona.

Država i lokalne samouprave su na potezu, a Marjanović veruje da je izjava prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića o neophodnosti privatizacije dobar znak.

- U životu je bitno i ko nešto kaže, pa smo svedoci da u Zvezdi sad dižu obe ruke za privatizaciju, jer je to gospodin Vučić javno rekao, a optuživali su predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića kad je pre godinu i po dana to isto govorio. Ja lično nisam zainteresovan za kupovinu Radničkog, ali se nadam da će novi Zakon o sportu i podzakonski doneti boljitak klubovima u Srbiji.

izvor: novosti.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu