Radnički nadigrao Ruse - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog savladali su ruski Avtodor rezultatom 95:75 (23:21, 29:17, 16:16, 27:21). Ovo je bila sedma pobeda Šumadinaca od osam kontrolnih mečeva do sada. 

Poput finala turnira u Laktašima, zbog povređenog lista, organizator igre Marinović i ovoga puta nije predvodio Radnički. Tu ulogu je preuzeo Jović, a uz njega početnu petorku činili su Sili i Lešić, kao i debitanti pred kragujevačkom publikom Mlađan i Jaru.

Krilni centar Radničkog Sava Lešić postigao je 29 poena. Sili je ubeležio 13, a Dimić 11 poena. Kod gostiju Toropov je postigao 14, a Klinemnko 13 poena.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić zadovoljan formom u kojoj se nalazi ekipa.

- Zadovoljan sam ekipom, uvek pružaju maksimum. Raduju me partije Lešića i Jovića, zato smo ih izabrali za novu sezonu. Još više očekujem od Mlađana i Dimića, oni su šuteri koji su nam potrebni, moraju još bolje da prate ritam, da izgaraju na terenu za naš Radnički. Uskoro nam se pridružuje jako kvalitetan igrač, reprezentativac Kalinić. Imaće pet slobodnih dana, pa će biti sa nama. Taj nam ratnik treba, da daje tonus u odbrani i u skoku. Takođe i Birčević koji treba da se vrati u formu, za jedno mesec dana biće to onaj stari Birča. Ta dvojica igrača nam mnogo znače, imaćemo bolju rotaciju, izjavio je Muta

Nakon ispraćaja Rusa, Šumadinci se osvrću narednom izazovu – "Ohrid trofeju 2013". U petak 20. septembra od 18 časova sastaće se sa bugarskim Lukoilom, a drugi meč igraće skopski MZT i valjevski Metalac. U subotu od 18 časova igraće se za treće mesto, dok se pitanje osvajača trofeja rešava u finalu od 20 časova i 30 minuta.

izvor: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu