Izmakao drugi trofej - iKragujevac


Sport

Po 40 minuta na parketu koje su proveli Jović i Lešić, izostanak Marinovića i Jarua ovom prilikom - praktično sastav sveden na devetoricu igrača, bili su danak koji je Radnički platio u Laktašima. Iako se dostojno suprotstavio kompletnoj ekipi domaćina, osvajanje trofeja je prepustio slavljeniku koji obeležava 40. godišnjicu od osnivanja.

Košarkaši Radničkog doživeli su prvi poraz na kontrolnim utakmicama, u finalu turnira "Igokea 2013" poraženi su od domaćina 74:68 (10:15, 26:20, 17:19, 21:14).

U borbu za drugi trofej u predsezoni, šef struke Radničkog Miroslav Muta Nikolić je kao startere uveo: Jovića, Silija, Cvetinovića, Lešića i Jankovića. Bio je lišen organizacije igre u režiji Marinovića koji je posle jučerašnje povrede ipak izostao sa finalne utakmice.

U takvom sastavu, Šumadinci osvajaju prvu četvrtinu 15:10. Drugi period je pokazao manjkavosti u prekomponovanom sastavu Šumadinaca. Sem Marinovića, na parketu nije bilo centra Jarua, a Sili i dalje nije bio u punoj snazi. Domaćin uspeva da ovlada terenom i iz akcije u akciju da dođe do potpunog preokreta. Sa -6 iz prve četvrtine dolazi na +5 u drugoj (26:20), pa posle 20 minuta igre ima minimalnu prednost 36:35.

Najefikasniji igrač Radničkog u prvom poluvremenu bo je Lešić sa 12 pogodaka, prvi za njim bio je Dimić koji je ubeležio sedam poena, a strelci su bili i: Jevtović – pet, Jović – četiri, Sili, Janković, Mlađan i Cvetinović – po dva. Nije se „upisao“ jedino Balmazović.

Poput jučerašnje utakmice, opet je predah u svlačionici bio prilika da se igrači uzajamno ohrabre i vrate na teren rešeni da se olako ne odreknu trofeja po koji su doputovali iz Kragujevca.

U trećoj četvrtini Lešić je kao strelac uznapredovao do 16 poena, a pored toga pod obručima je obavljao lavovski deo posla sa već deset skokova. Pridružio mu su, pre svih, Mlađan sa još devet poena, pa su njih dvojica ključno doprineli da se rezultatska prednost vrati gostima. Uz njih, maksimalan teret podneo je Jović sa svih 30 minuta na poziciji organizatora igre. Radnički ovaj period osvaja 19:17 i pred završnih deset minuta preuzima minimalnu prednost - 54:53.

Izabranici trenera Bajića kao da su svu snagu rasporedili za završnih deset minuta, dok su spram njih bili već poprilično potrošeni i proređeni aduti trenera Nikolića. Kod domaćina u ovoj četvrtini do izražaja posebno dolazi Frejzer, bez poena u 30 minuta, ali sa osam u ovoj deonici. To je bilo više od trećine poena cele ekipe. Sa druge strane, po 40 minuta na parketu koje su proveli Jović i Lešić (odmorio je svega 20 sekundi), izostanak Marinovića i Jarua ovom prilikom - praktično sastav sveden na devetoricu igrača, bili su danak koji je Radnički platio u Laktašima. Iako se dostojno suprotstavio kompletnoj ekipi domaćina, osvajanje trofeja je prepustio slavljeniku koji obeležava 40. godišnjicu od osnivanja.

Svojim učinkom, utakmicu Radničkog je još jednom obeležio Lešić, imao je "dabl-dabl": 19 poena i 12 skokova, pride dve asistencije i šest iznuđenih prekršaja. Kao košgeteri, najbolje su ga pratili Mlađan sa 15 i Dimić sa 10 poena (sedam skokova).

Za uspeh sličan onom u Novom Sadu bilo je previše "jednocifrenih" strelaca: Jović - šest poena (sedam asistencija), Jevtović - pet, Sili i Janković - po četiri, Balmazović - tri, Cvetinović - dva.

Osvajanju trofeja Igokee na domaćem terenu najviše su doprineli: Gelovej - 11 poena, Dozet - deset, Bakić - devet. Nikolić i Frejzer - po osam.

U redovima Igokee bilo je čak četiri bivših igrača Radničkog: Pavković, Nikolić, Bakić i Bunić.

U utakmici za treće mesto, Krka je porazila Šibenik 98:69.

Šumadincima slede treninzi na matičnoj adresi, a krajem nedelje očekuje ih i treći turnirski izazov – "Ohrid trofej 2013". U petak 20. septembra od 18 časova sastaće se Radnički i Lukoil, a od 20 časova i 30 minuta igraju MZT i Metalac. Meč za treće mesto je sutradan od 18 časova, a finale od 20 časova i 30 minuta.

IGOKEA-RADNIČKI 74:68 (10:15, 26:20, 17:19, 21:14)

ALEKSANDROVAC
S. D. Laktaši
Sudije: Šobot, Petković, Skenderija

IGOKEA: Pavković 7, Mejs, Dozet 10, Jorović 6, Gajović 3, Gelovej 11, Gaćeša 5, Nikolić 8, Frejzer 8, Bakić 9, Štemberger 3, Bunić 4

RADNIČKI: Sili 4, Lešić 19, Cvetinović 2, Jović 6, Jevtović 5, Janković 4, Mlađan 15, Dimić 10, Balmazović 3, Stevanović

Izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu