Kup Srbije: Radnički 1923 čeka protivnika - iKragujevac


Sport

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas, u podne, biće obavljen žreb za šesnaestinu finala Kupa Srbije koje je na programu u sredu, 25. septembra.

U „bubnju“ će se naći i kragujevački Superligaš Radnički 1923 iz Kragujevca, kao i Partizan iz Bumbarevog brda, koji se za učešće u glavnoj rundi ovogodišnjeg takmičenja u Kupu Srbije izborio početkom meseca kroz kvalifikacije, pobedom protiv Kolubare iz Lazarevca.

Umesto predviđene 32, u žrebu učestvuje 31 ekipa, pošto je kulski Hajduk, poršle sezone član Jelen Superlige Srbije, odustao od takmičenja u ovoj godini. Tako će žrebom biti određeno koji će klub u 1/16 finаlа biti slobodаn i tа ekipa će u dаljem ciklusu tаkmičenjа biti tretirаna kаo dа je bila domаćin.

FSS je odredio i kalendar takmičenja u Kupu. Kao što smo već rekli, 1/16 finala na programu je u sredu, 25. septembra, osmina finala se igra 30. oktobra, ¼ finale 4. decembra, polufinalni dueli su zakazani za 26. mart i 9. april sledeće godine, dok je finale 7. maja 2014.

Branilac trofeja je Jagodina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu