Ćapin: Imam motiv da u Podgorici ponovim sjajnu sezonu iz Radničkog - iKragujevac


Sport

Aleksandar Ćapin je u prethodnoj sezoni bio dominantan plejmejker u Jadranskoj ligi igrajući za Radnički iz Kragujevca, a u narednoj će igrati za podgoričku Budućnost.

"Imam sjajan motiv da pokušam da ponovim odličnu sezonu iz Radničkog, ali ne da jurim individualna priznanja, nego da pomognem novom klubu da bude u vrhu Jadranske lige i da u Evrokupu doguramo što dalje“, rekao je Ćapin.

Ćinjenica da je prošle sezone bio najbolji plej regionalnog takmičenja kod njega nije stvorila pritisak.

"Ja sam igrač koji voli tu vrstu obaveze, volim da se stalno dokazujem drugima i sebi, pa na taj način često sebe dodatno motivišem. Pripreme dobro idu za sada, odradili smo uvodni deo u Baru, akcenat je bio na fizikalijama, pa sada polako krećemo sa kontrolnim utakmicama i uigravanjem tima kroz taktičke zadatke“, rekao je Ćapin.

Tim još nije kompletiran za pripreme zahvaljujući Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"S obzirom na to da smo još teških nogu i da nam nedostaju četiri reprezentativca Crne Gore na bekovskim pozicijama, mogu da budem zadovoljan pripremama i mečevima. Odigrali smo par dobrih utakmica, dosta zahtevnih. Vidim da podižemo formu i individualno, i kao tim. Čeka nas još nekolicina prijateljskih utakmica i dosta napornog treniranja. Treba da da podignemo fizičku spremu na određeni nivo, jer kada krenu po dve utakmice nedeljno, treba da imamo snage da to ispratimo i, naravno, kroz uvodne mečeve što bolje uigramo tim", dodao je Ćapin.

On smatra da je ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama.

"Imaćemo na svim pozicijama dva dobra igrača. To je miks mladih i novih igrača sa nekolicinom starijih, već proverenih pojedinaca, koji, verujem, mogu odgovoriti izazovu dva jaka takmičenja koja igramo. Od mene trener očekuje da držim ekipu pod kontrolom, da namećem naš ritam, razigravam momke i ujedno budem agresivan ka košu, što je, uostalom, moj stil“, dodao je Ćapin.

Klub će imati obaveze i u Evrokupu, u kom su beleženi dobri rezultati prethodne sezone plasmanom u četvrtfinale.

"Pokušaćemo da ponovimo uspeh iz prošle sezone, a ako nam se ukaže prilika, naravno da ćemo probati da odemo još dalje. Svesni smo da će ove godine zbog velikog broja kvalitetnih ekipa taj posao biti znatno teži“, rekao je Ćapin.

On je bio ljubimac navijača u Kragujevcu, i sad preostaje da zadobije poverenje Podgoričana.

"Očekujem da nam pruže podršku i kada bude neminovnih oscilacija i padova, jer verujem da ćemo im na kraju to vratiti na pravi način. Jadranska liga će sada biti jača nego pre, prošla sezona je bila puna uzbuđenja i preokreta, svako je svakog mogao da dobije. Mislim da to daje posebnu draž, da publika uživa, a za i za nas igrače je sjajno, jer nema opuštanja i laganih utakmica", zaključio je Ćapin.

Izvor: sport.blic.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu