Muta: Ne igra se košarka samo u Beogradu - iKragujevac


Sport

Miroslav Muta Nikolić, šef struke Radničkog, ističe da su Kragujevčani ponovo na početku puta, deset novih igrača treba ukomponovati u snažan kolektiv, i traži ravnopravan tretman za prvoligaša iz srca Šumadije. 

 

- Ponovo smo na početku puta, imamo 10 novih igrača i sve njih treba ukomponovati u snažan kolektiv. Osim Marka Marinovića i Save Lešića ostali igrači nisu imali priku da igraju u jakom takmičenju kao što je ABA liga. Neiskustvo će nam biti problem, videćemo kako će da reaguju igrači poput Miloša Dimića i Stefana Jovića ili novajlija Dušana Mlađana i Nikole Jevtovića. Na startu sezone nećemo moći da računamo na Stefana Birčevića zbog povrede i to je veliki hendikep – objašnjava Nikolić.

Iskusnom treneru ne dopada se naglašavanje priča o visini budžeta u srpskoj košarci, ali traži ravnopravan tretman za Radnički.

- Ne igra se košarka samo u Beogradu. Nisu samo Partizan i Zvezda važni. Zašto država ne pomogne i nama? Večiti rivali jesu institucije, ali valjda smo i mi živi. Neka uloži država malo novca i u Kragujevac, pa nismo mi iz Radničkog Nemci!

Nikolić napominje zašto je važno da se novac investira u klub iz Kragujevca.

- Potrebni su nam jaki centri poput Kragujevca, Čačka, Niša, Subotice, Kraljeva... Hajde da prebrojimo koliko je vrhunskih srpskih košarkaša rođeno u Beogradu. Aleksandar Đorđević i Zoran Slavniić, dakle, dvojica. Da ne zaboravim i Sašu Obradovića. A, odakle su došli Vlade Divac, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Dejan Bodiroga, da ne nabrajam asove iz ranijih generacija. Momci iz unutrašnjosti, da ne kažem provincije, nosilu su igru reprezentacije i to ne smemo da zaboravimo u interesu srpske košarke – zaključio je popularni Muta.

izvor: sportal.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu