Radnički na turniru ’Trofej grada Novog Sada’ - iKragujevac


Sport

Raspored susreta - subota 7. septembar: Radnički-Solnok u 17 časova i 30 minuta, Meridijana-Budućnost od 20 časova; nedelja 8. septembar: za treće mesto od 17 časova i 30 minuta, finale u 20 časova.

Nakon dve pobede nad ekipa iz Rumunije (Temišvar 88:81, Asesoft 82:81), Radnički nastavlja sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Rivali će biti još jači jer Šumadincima predstoji učešće na turniru "Trofej grada Novog Sada" gde će nastupiti još dva ABA ligaša: Budućnost iz Crne Gore i Solnok iz Mađarske, kao i domaćin Meridijana iz Novog Sada.

Ovaj međunarodni turnir se održava prvi put, a učesnici će se nadmetati u Maloj dvorani Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

RASPORED SUSRETA

Subota 7. septembar

- Radnički-Solnok, 17 časova i 30 minuta
- Meridijana-Budućnost, 20 časova

Nedelja 8. septembar

- Za treće mesto, 17 časova i 30 minuta
- Finale, 20 časova

Na predstavljanju ovog košarkaškog turnira, član Gradskog veća za sport i omladinu grada Novog Sada Predrag Svilar naglasio je da je košarka nacionalni sport Srbije i da zaslužuje punu podršku.

- Kako bismo pomogli ovom sportu u našem gradu, u skladu sa mogućnostima budžeta, pružićemo pomoć svim novosadskim košarkaškim klubovima i podržati njihove projekte. Nadam se da će Trofej grada Novog Sada koji nam dovodi najznačajnije klubove regionalne košarke biti uspešan i da će postati tradicija u Novom Sadu, rekao je Svilar.

Posle borbe za novosadski trofej, Kragujevčane očekuje najpre 11. septembra susret sa aktuelnim prvakom regiona i države Partizanom. Potom sledi učešće na takođe međunarodnom turniru u Laktašima. Domaćin će biti Igokea, a uz Radnički je poznato da će učestvovati još jedan član Jadranske lige - slovenačka Krka.

Izvor: kkradnicki.rs
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu