Dimić: Daćemo sve od sebe da dostojno reprezentujemo Kragujevac - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički ušao je u treću nedelju priprema za novu sezonu, u kojoj dolazi na red i prvo odmeravanje snaga sa rivalima na kontrolnim utakmicama. Bek-šuter Šumadinaca, Miloš Dimić navodi da su treninzi pakleno jaki, da će naredna sezona biti naporna, ali poručuje da će Radnički dostojno reprezentovati Kragujevac i srpsku košarku u regionu i Evropi. 

- Nikada teže pripreme nisu bile, treninzi su pakleno jaki. Dosta trčimo, naporno radimo, to je faza koju tako moramo da preguramo kako bismo lakše podneli sezonu. Svakodnevno smo posvećeni fizičkom jačanju, taktici, razigravamo akcije, rešavamo zadatke koje stučni štab postavlja, navodi Dimić.

- Biće naporna sezona, svima je jasno. Koliko sam ispratio pojačanja drugih ekipa, vidim da će ABA liga biti dosta jača nego prošle sezone. Sem toga, igraćemo na dva fronta od samog početka, uz Jadransku ligu tu je i Evrokup, a kao debitantni krećemo već od oktobra. Neće biti lako, ali zato smo tu. Za svakog igrača Radničkog oba takmičenja su jak motiv da se trenira bez ikakve poštede.

Dimić je uveren da će predstojećih 36 utakmica iz prve faze ABA lige i Evrokupa biti poseban "mamac" za posetioce kragujevačkog Jezera.

- Biće to bar 18 partija u hali Jezero u prvoj fazi ova dva takmičenja. Ljubitelji košarke prvi put će moći da prate Radnički u takmičenju koje je drugo po snazi na kontinentu, odmah iza Evrolige. Biće to novost za naše navijače, pa ih još sada pozivam da planiraju prisustvo. Najlepša uvertira i za njihove "pripreme" na tribinama biće kontrolne utakmice, a prva u Kragujevcu je već u subotu protiv rumunskog Asesofta. Mi ćemo ove sezone dati sve od sebe da dostojno reprezentujemo i Kragujevac, ali i srpsku košarku u regionu i Evropi.

Radnički će još u naredna tri dana imati treninge bez "sparing" rivala, a kontrolne utamice počinju od petka 30. avgusta. Tada sledi prvi meč protiv ekipe iz Rumunije, Temišvara, a susret je zakazan u Čačku. Dan potom, od 19 časova u hali Jezero sledi utakmica Radnički-Asesoft.

izvor/foto: kkradnicki.rs 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu