Nikola Jevtović četiri godine u dresu Šumadinaca - iKragujevac


Sport

Ulazak u drugu radnu nedelju priprema za novu sezonu, donosi naredno ugovaranje saradnje Radničkog sa perspektivnim igračem iz Srbije. Danas je potpisan angažman Nikole Jevtovića koji će braniti boje Šumadinaca sledeće četiri godine.

Jevtovićeva osnovna pozicija u igri je "četvorka", sa koje se i nametnuo stručnom štabu Kragujevčana od početka priprema. Svojom visinom od 208 centimetara i borbenošću biće na raspolaganju ekipi i u okršajima pod obručima, kao "petica".

Ovaj dvadesettrogodišnjak dolazi iz užičke Slobode u kojoj je nastupao od 2010. godine.

U prošloj sezoni Superlige odigrao je svih 14 utakmica. Beležio je prosečno 9,9 poena (bacanja 68 odsto, dva poena 54 procenta), 4,3 skoka i 1,3 blokade. Na parketu je bio 25 minuta u proseku.

Najbolju partiju u domaćem prvenstvu pružio je protiv niškog Konstantina, ostvario je indeks 22, imao je "dabl-dabl" učinak: 14 poena i 12 skokova, uz to i tri blokade. Najviše poena ubeležio je protiv Mega Vizure - 21. Protiv Radničkog je oba puta nastupio, u šokantnoj pobedi Užičana (72:70) uknjižio je devet poena i šest skokova, a u ubedljivom porazu u Jezeru (96:58) je dao pet poena više, a imao je tri uhvaćene lopte.

Pre Superlige, Jevtović je u protekloj sezoni branio boje Slobode i u Košarkaškoj ligi Srbije. Odigrao je 25 utakmica, propustio je samo jednu, prosek poena bio je 11,2, a skokova 6,5.

Potencijalni akter Evrokupa i novi adut Šumadinaca u regionalnoj ligi i domaćim takmičenjima, prenosi posetiocima klupskog sajta kako se uklopio u novo profesionalno okruženje i kojim će kvalitetom nastojati da se nametne stručnom štabu i predstavi publici.

Jevtović: Ne krijem svoju sreću. Radnički je ekipa po meri mnogih mlađih igrača Srbije, a ja sam dobio svoje mesto. Radiću na tome da se uklopim u koncepciju trenera Nikolića. Naredne četiri godine sam igrač Radničkog, što je odskočna daska u karijeri za svakog od nas koji ćemo braniti boje ovog kluba. Kragujevac svake godine "lansira" po dva-tri imena srpske košarke, nastojaću da se nađem među njima već u sezoni koja je pred nama. Ovde se jako dobro i naporno trenira, oduševljen sam radom. Imamo sve uslove da se pokažemo kao ekipa, a verujem da će to doneti dobre rezultate u takmičenjima. Moja najveća prednost je dobro trčanje u tranziciji, tu ću nastojati da budem od ključne koristi ekipi. Uz to, skokovi su ono što mogu da pružim kako bih opravdao ukazano poverenje stručnog štaba.

Nikola Jevtović (208cm) je rođen 19. decembra 1989. godine u Užicu.

Izvor: kkradnicki.rs    Foto: mozzartsport.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu