Kragujevac - "GIRLS CAMP 2013" uspešno realizovan! - iKragujevac


Sport

Juniorske reprezentativke Srbije do 15 godina starosti, su u periodu 12. - 16. avgusta učestvovale u Kragujevcu na jedinstvenom ženskom projektu "GIRLS CAMP Kragujevac 2013" pod okriljem Evropske badminton federacije (BADMINTON EUROPE) -u, sa najtalentovanijim igračicama i trenerima iz Austrije, Češke Republike, Mađarske, Bugarske i Rumunije.

Reprezentativke Srbije do 15 godina starosti, su u periodu 12. - 16. avgusta učestvovale u Kragujevcu na jedinstvenom ženskom projektu "GIRLS CAMP Kragujevac 2013" pod okriljem Evropske badminton federacije (BADMINTON EUROPE) -u, sa najtalentovanijim igračicama i trenerima iz Austrije, Češke Republike, Mađarske, Bugarske i Rumunije.

Badminton klub "RAVENS KG" je u saradnji sa Badminton klubom "CLEAR", uz podršku Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca treću godinu zaredom u Kragujevcu realizovao ovaj međunarodni trenažni badminton kamp koji je proglašen najboljim projektom u 2012.godini za doprinos razvoju ženskog badmintona u celoj Evropi.

"Pet dana veoma intenzivnih treninga pod dirigentskom palicom Debbie Lynch, iskusnog trenera nacionalnih juniorskih selekcija Danske. Iskustva u radu u najrazvijenijoj badminton sili Evrope, je prenosila na 30 devojčica iz šest evropskih zemalja uz veliku želju za dalji razvoj i konsultacije sa njihovim trenerima kako bi naučeno u ovom kampu uspešno nadogradili i primenili u daljem razvoju karijere."

"Veoma gode njene reči napisane u zvaničnom izveštaju evropskoj federaciji, da je nakon trideset godina rada širom sveta, Girls camp 2013 "Jedan od najbolje organizovanih kampova na kojem je radila".

"Predstavnicama iz Srbije Leni Janić, Anji Velemir, Milici Sokolović, Jeleni Stevanović, Mariji Sudimac i Minji Milovanović uz stručnu podršku Marije Bulatović, ovaj kamp je bio idealna prilika tempiranje forme i priprema za Međunarodni badminton kamp i Balkanijadu za igrače do 15 godina - Karataš 2013. na kojoj očekujemo nove uspehe naših mladih takmičara."- izjavio je Andreja Todorović osnivač BK RAVENS KG i organizator projekta.

Gotovo sve učesnice kampa su izrazile svoje zadovoljstvo kvalitetnim treninzima i dodatnim socijalnim aktivnostima koje su organizovane tokom kampa.

Predavanje Zorane Arunović o specifičnoj ulozi žena u sportu je devojčice dodatno motivisalo za naporne treninge uz informacije o tome kako izgleda pripremati se i učestvovati na olimpijskim igrama kao događaju ka kojem svim mladi sportisti teže. Zvaničan prijem u skupštini grada Kragujevca uz čestitke na proglašenju za najbolji BEC projekat u 2012.godini i izražavanje dobrodošlice je dodatno doprineo medijskoj promociji projekta i badminton sporta.

Na zajedničkom koktelu u Velikom parku u saradnji sa projektom "Zdravo leto u parku" devojčice su pokazale talenat i za fudbal u nadmetanju sa dečacima iz FK Vašarište i opušteno druženje sa svojim sportskim prijateljima iz badminton kluba RAVENS KG.

Organizaciju kampa su podržali: Grad Kragujevac, Badminton Savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Studentski centar Kragujevac, TOMEX catering, Prva i Druga kragujevačka Gimnazija, Projekat Zdravo leto u Kragujevcu, SC Park, Stefan doo i kompanija San Marco.

Izvor: sportske.net
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu