Mladi reprezentativac Miloš Janković pojačao Radnički - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog ozvaničili su saradnju sa još jednim novajlijom, Milošem Jankovićem (1994, 204 cm) , mladim reprezentativcem Srbije.

Mladi reprezentativac Srbije Miloš Janković (1994, 204 cm) potpisao je ugovor sa Radničkim iz Kragujevca. Janković je prošao školu košarke Mladosti iz Čačka i prošle sezone bio najbolji igrač svog tima sa prosečnim indeksom korisnosti 21,2.

Prosečno je beležio 16 poena, 11,4 skokova i 1,3 asistencije. U ovoj godini je sa nacionalnom selekcijom Srbije učestvovao na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, kao i na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina gde je Srbija postala vicešampion planete.

Jankovićev plan je da se u narednoj sezoni dobrim radom nametne treneru Nikoliću i izbori za što veću minutažu.

„Malo igrača mojih godina ima priliku da se bori za minutažu u jakoj regionalnoj ligi, kao što je Jadranska, i posebno u Evrokupu, koji je uz Evroligu san svakog igrača na kontinentu. Izuzetno sam zadovoljan što sam svrstan u redove jakog kluba kao što je Radnički. Znam šta me očekuje kao obaveza, a napornim radom na treninzima želim da se nametnem za minute u Jadranskoj ligi. Nadam se da ću opravdati poverenje trenera.“, zaključio je Janković.

izvor: kkradnicki.rs   foto: rts.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu