Junior Stevanović postao profesionalac Radničkog - iKragujevac


Sport

Već nakon prve prozivke, šef stručnog štaba Radničkog Miroslav Muta Nikolić odlučio je da predloži upravi kluba profesionalno angažovanje igrača iz juniorskog pogona. To je i prihvaćeno, pa je danas ugovorena četvorogodišnja saradnja sa osamnaestogodišnjim plejmejkerom Andrejom Stevanovićem. On će već od večerašnjeg treninga najozbiljnije konkurisati za prvi tim Kragujevčana.

Stevanović je ponikao u mlađim kategorijama KK Šumadije, potom je prešao u Radnički za koji je nastupao u Juniorskoj ligi Srbije. Sezonu je završio sa prosečno 11,5 poena, 2,5 skoka i 2,6 asistencija po utakmici. Nije propustio ni jedan meč (22 puta je bio u igri), a utakmicu karijere odigrao je protiv Mega Vizure kada je njegov indeks korisnosti bio 45! Kao najinspirisaniji za nadmetanje, Stevanović je tada ubeležio 31 poen (bacanja 8/11, dva poena 4/7, trojke 5/8), šest skokova, četiri asistencije, osam ukradenih lopti i devet iznuđeni prekršaja.

Jedan od najpozvanijih u stručnom štabu da oceni mladog igrača je svakako Nikola Marković, trener koji je vodio Stevanovića kao juniora Radničkog, asistent Miroslava Mute Nikolića i član stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije U19 ove godine (prošle je bio angažovan u U16 i U18).

Marković: Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspostavili profesionalnu saradnju za naredne četiri godine sa popularnim Akijem. Radi se o momku koji je odigrao kvalitetnu sezonu u Juniorskoj ligi. Slobodan sam da kažem da je bio nosilac te ekipe, a sada dobija šansu da se priključi prvom timu. Siguran sam da će ovaj ugovor sa ABA ligašem i učesnikom Evrokupa da mu koristi, što kao satisfakcija za dosadašnji rad, što kao motivacija da probija granice svojih mogućnosti u dresu prvog tima, koji treba da zasluži marljivim radom.

Nikolić predstavlja igračke karakteristike Stevanovića:

Nikolić: Karakteriše ga veliki potencijal u napadu, ima odličnu ruku za tri poena, može da preuzme ulogu organizatora igre, da nametne dinamičnu, oštru igru. Dosta prostora ima za napredovanje, pre svega u odbrambenim zadacima. Uveren sam da će treninzi prvog tima doprineti boljitku Stevanovića i na tom planu. Iz te generacije ’95. na pripremama prvog tima tu su još Mihailo Todorović i Stefan Rosić koji "vrebaju" svoju šansu da se nametnu za novu sezonu. Sve je na njima. Ovo je delom plod rada u juniorskom pogonu i dodatni podstrek da i u tom segmentu naš klub još više radi u novoj sezoni.

Iako pod jakim emocijama, Stevanović je pribrano, kako se očekuje da se ponaša i na parketu, ocenio da profesionalni ugovor predstavlja krunu rada u protekle dve godine i potvrdu da se odricanja u sportu isplate.

Stevanović: Polako mi se ispunjava prvi od velikih snova, da zaigram za klub iz rodnog grada. Jako sam srećan što sam potpisao profesionalni ugovor, nadalje je sve na meni. Imaću podršku trenera i kluba u svakom pogledu, a sada treba da se dokažem i opravdam poverenje. Tokom Juniorske lige pružao sam maksimum, naporno sam radio, redovno trenirao i trudio se da budem od koristi u svakom minutu na parketu. Sada sam deo sastava koji će igrati najviši rang takmičenja u istoriji košarke u Kragujevcu. Inače sam uvek motivisan za košarku, ostavljaću srce na terenu, kako na treninzima, tako i na utakmicama, kojima se nadam. ABA liga i Evrokup dodatno podstiču sve nas u Radničkom da "izginemo" trenirajući i igrajući u novoj sezoni.

Andreja Stevanović (visok 185cm) je rođen 2. jula 1995. godine u Kragujevcu.

Izvor/foto: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu