Novak Đoković u polufinalu - iKragujevac


Sport

Novak Đoković plasirao se nakon maestralnog izdanja u polufinale turnira serije 1000 u Montrealu.

U reprizi finala ovog turnira odigranog prošle godine u Torontu najbolji svetski teniser pobedio je Rišara Gaskea sa 6:1, 6:2 posle samo 52 minuta.

Nakon nešto slabijeg izdanja protiv Denisa Istomina u prošlom kolu, Đoković je kao što to često čini odigrao koncentrisano od početka. Delovao je veoma raspoloženo na terenu, pa je duel izgledao kao jači sparing meč iako je sa druge strane bio deveti na svetu.

Naravno, i statistika pokazuje koliko je srpski teniser bio dobar. Imao je 29 vinera i 12 neiznuđenih grešaka uz odličnih 80% ubačenog prvog servisa.

Ono što je možda i najvažnija stvar iz ovog meča je što je ponovo proradio Đokovićev bekhend, pogotovo paralela. Novaka u subotnjem polufinalu očekuje meč sa pobednikom duela Rafael Nadal – Marinko Matošević.

Srpski teniser savršeno je otvorio duel. Uvodni gem dobio je bez izgubljenog poena as udarcem na drugi servis, a odmah nakon toga napravio je brejk. Imao je Gaske neočekivanu priliku već u narednom gemu da se vrati, ali Đoković je posle dva servis gema imao već četiri as udarca - 3:0.

Gaske se upisao na semafor tek posle 15 minuta, ali onda je usledio novi nalet genijalnosti kod Đokovića. Srpski teniser dobio je ponovo svoj gem bez izgubljenog poena, a nakon toga je briljanatnim potezima razoružao Gaskea i došao do novog brejka koji je lako pretvorio u set – 6:1.

Na startu drugog seta Gaske je spasao dve vezane brejk lopte, ali nije poveo sa 1:0. Đoković je bio raspoložen, a kada je tako realno mu niko ne može ništa. Srpski teniser je kao i u prvom setu odmah napravio brejk i tako odredio dalji tok meča.

Ako mošta drugo, Gaskeu je barem pripao najlepši poen meča. Francuz je iz neverovatno teške pozicije u petom gemu odigrao volej, a loptica se nakon što je odskočila u Đokovićevom polju vratila u njegovo.

Međutim u nastavku meča Đoković je osvojio sva tri gema odigravši nekoliko prelepih bekhend paralela.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu