Muta našao "četvorku" i "peticu"? - iKragujevac


Sport

Trener košarkaškog kluba Radnički, Miroslav Muta Nikolić, sprema pojačanja na pozicijama "četvorke" i "petice" a kao mogući kandidati spominju se Sava Lešić i Duško Bunić.

Radnički je  zainteresovan za dovođenje dvojice košarkaša koji bi pojačali konkurenciju na pozicijama krilnog centra i centra.

Sportski sektor Radničkog navodno je pikirao Savu Lešića i Duška Bunića koji su u prethodnoj sezoni branili boje ukrajinskog Himika i podgoričke Budućnosti.

Sava Lešić igra na poziciji krilnog centra, a već je imao prilike da nastupa u ABA ligi braneći boje Crvene zvezde u koju je stigao iz Partizana.

Lešić je visok 207 centimetara, ima 25 godina i u prethodnoj sezoni prosečno je beležio 10 poena u ukrajinskoj ligi, dok je u Evročelendžu imao jednako dobar učinak od 9.5 poena u proseku po utakmici.

Drugo potencijalno pojačanje Radničkog je Duško Bunić koji je prethodnu sezonu proveo u Budućnosti iz Podgorice. Bunić igra na poziciji centra, visok je 207 centimetara i mlađi je tri meseca od Lešića.

U prethodnoj sezoni Bunić je prosečno beležio 5 poena po utakmici u ABA ligi uz 3.1 skok. U Evrokupu je bio nešto efikasniji sa 6.9 poena po meču a u crnogorskoji ligi je beležio 5.9 poena.

izvor: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu