Košarkaški klub Radnički nikome neće ostati dužan - iKragujevac


Sport

Radnički je sačuvao status ABA ligaša sticajem srećnih okolnosti. Time su Kragujevčani "odbranili" debitantsko učešće u Evrokupu naredne sezone, ali i nabacili na leđa teret da dostojno reprezentuju srpsku košarku u svom prvom izlasku izvan regionalnih okvira.

- Istovremeno smo pojačali svoj rejting, što prepoznajemo po ponudama sa košarkaškog tržišta koje su najbolje otkad se Jadranska liga igra u Kragujevcu - kaže direktor Radničkog Aleksandar Mitrović. - Zbog toga sporije vagamo, ali pažljivije. Ekipu su već pojačali domaći igrači Marinović, i Kalinić i Amerikanac Di Džej Sili, od starosedelaca na koje računamo u ovom trenutku tu su Birčević, Jović i Dimić.

Paralelno sa formiranjem tima, koji će 12. avgusta početi pripreme za predstojeću sezonu, Radnički se trudi da ispuni obaveze prema svim igračima s kojima je završena saradnja.

- Uprava je kontaktirala sve igrače prema kojima su ostala dugovanja. Postoji dogovor da u razumnom periodu, a to je do septembra ili oktobra, napravimo reprogram obaveza. Tako smo i sa Terikom Vajtom dogovorili reprogram obaveza, i to direktno s drugom stranom. Ne razdužujemo se pod pritiskom nadležnih organizacija ili neke tužbe, tako nešto nije osvanulo u Radničkom, već vođeni korektnim odnosima koje smo imali. Sve obaveze ćemo izmiriti u dogovorenom roku, to su pošteno stečene zarade igrača, oni su branili boje našeg kluba i biće ispoštovani.

Mitrović se svim doskorašnjim igračima zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

- To je slika i prilika ne samo Radničkog, već čitave srpske košarke, ali i šire. Ne verujem da u Evropi postoji klub koji je bez dugovanja, ne mislim tu na košarkaške supersile.

izvor: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu