Muta: Cilj nam je da napravimo mlađu ekipu - iKragujevac


Sport

Trener košarkaškog kluba Radnički, Miroslav Muta Nikolić napominje da se polako „pakuje“ tim za predstojeću sezonu, u kojoj će Šumadinci prvi put u istoriji izaći na evropsku scenu.

 

Želimo mlađu ekipu. Biće još dva, tri pojačanja. U planu je dovođenje Amerikanca centra, što nije lako. Svi ih traže, a nema ih na tržištu. Do sada su angažovani iskusni plejmejker Marko Marinović, reprezentativni debitant Nikola Kalinić i američki bek šuter Di Džej Sili. Zbog manjka igrača početak priprema pomeren je sa 5. na 12. avgust,  kaže trener Miroslav Nikolić.

- Stefan Birčević se povredio na pripremama reprezentacije i pauziraće mesec i po, tako da tražimo jednog igrača na poziciji krilnog centra. U planu je dovođenje Amerikanca na mesto klasičnog centra, što nije lak posao. Svi ih traže, a nema ih na tržištu. Moguće je da ćemo dovesti još jednog igrača, čime bismo popunili sastav za narednu sezonu.

Kragujevac je napustio bek Stefan Sinovec, koji je prihvatio ponudu skopskog MZT.

- Svako može da ide, nije važno da li ima ugovor ili ne. Na toj poziciji imamo dosta igrača koji mogu da ga zamene, kao što su Miloš Dimić i Stefan Jović.

Kragujevčani u predstojeću sezonu ulaze tanjeg novčanika u odnosu na prethodnu.

- Malo smo smanjili budžet, uostalom, kao i ostali klubovi. Pred nama je godina stabilizacije, pošto imamo i neke dugove koje moramo da vratimo. Osim toga, učešće u Evrokupu takođe košta.

Tužba koju je FIBA tribunalu podneo bivši igrač Teriko Vajt više nije na dnevnom redu.

- Vajta smo isplatili, to je rešeno.

Kada odgovara na pitanje da li će Radnički dostojno predstavljati srpsku i kragujevačku košarku u Evropi, Muta ne srlja grlom u jagode.


- Nećemo ništa da obećavamo. Za našu, kragujevačku priču, plasman u drugi krug Evrokupa bio bi veliki uspeh. Cilj je da napravimo malo mlađu, zdraviju ekipu, koja će moći da nas povuče u ključnim trenucima - konstatuje Nikolić.

izvor: novosti.rs foto: beta

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu