Biciklisti maratonci iz Kragujevca prešli prvu etapu do Užica - iKragujevac


Sport

Put Mostara je iz Kragujevca krenulo deset biciklista, čime je startovao jubilarni 10. biciklistički maraton, čiji je inicijator Paraolimpijski klub "Junior", a ogranizuje se s ciljem povezivanja sportista zemalja u okruženju.

Biciklisti Radničkog i Paraolimpijskog kluba "Junior" tradicionalno prvo odmaranje imali su popodne u Užicu. Jedan od učesnika Goran Nikolić, koji je redovan od samog početka ovog maratona uveren je da će trka imati dugu tradiciju.

"Stvaraju se jaka prijateljstva koja nas motivišu da istrajemo u razvijanju pobratimskih odnosa između Kragujevca i Mostara, a od ove godine i opštine Stari grad u Sarajevu. Više smo nego motivisani da to traje, kao što traju i skokovi sa Starog mosta u Mostaru”, rekao je Nikolić.

Maraton ima četiri etape u dužini od 100 do 120 kilometara, a biciklisti posle odmora kreću iz Užica put Višegrada i Sarajeva, s ciljem da u Mostar stignu za pet dana. U Mostaru će prisustvovati skokovima u Neretvu sa Starog mosta.

Bicikliste su put Mostara ispratili članovi Gradske uprave Kragujevca, kao i predstavnica ambasade BiH u Beogradu Ivanka Bulić.

Povodom jubilarnog biciklističkog tandem maratona, Paraolimpijski klub "Junior" uručio je priznanja prijateljima te manifestacije.

izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu