Radnički doveo Marinovića - iKragujevac


Sport

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca počeo je da "pakuje" ekipu za predstojeću sezonu a "prva lasta" je Marko Marinović, bivši reprezentativac SCG i plejmejker koji je branio boje Crvene zvezde, Levskog, Đirone...

Marko Marinović prvo je pojačenje KK Radnički iz Kragujevca koji je njegovim dovođenjem krenuo u sklapanje tima za narednu sezonu.

Bivši plejmejker Levskog iz Sofije ima ogromno iskustvo pošto je branio boje mlade reprezentacije Srbije, univerzitetske selekcije, ali i seniorskog tima 2006. godine na SP.

U bogatoj karijeri branio je boje Đirone, Albe, Valensije, Jeniseja, a prethode sezone je predvodio Levski do finala bugarskog šampionata.

U tamošnjem prvenstvu odigrao je 38 utakmica (prosečno 26 minuta, indeks 13,5), po utakmici je beležio 16 poena, pet asistencija i 3,2 skoka. Za Levski je odigrao i 16 utakmica Balkanske lige, bio je 30 minuta na terenu u proseku, sa 15 poena, šest asistencija i 3,4 skoka po susretu.

Sportski direktor Radničkog Mladen Ivković kazao je da se radi o plejmejkeru koji bi svojim iskustvom trebalo da donese preko potrebni kvalitet u igri tima koji u narednoj sezoni igra u Jadranskoj ligi i Evrokupu.

"Radi se o iskusnom, proverenom igraču na poziciju organizatora igre. Iza sebe ima dosta jakih utakmica, pa će biti od koristi i saigračima na koje ćemo računati u novoj sezoni. Ugovorili smo saradnju na godinu dana, sa klauzulom da ostane član naše ekipe, zavisno od obostranih ambicija" rekao je Ivković.

Ivković je napomenuo da Radnički počinje novi ciklus priprema u ponedeljak 5. avgusta, dva meseca pre nove premijere u ABA ligi.

izvor: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu