Đoković: Mogu sve da izdržim - iKragujevac


Sport

Prvi reket sveta Novak Đoković od 15 časova igra finale Vimbldona sa Britancem Endijem Marijem. Srpski teniser će igrati za drugi trofej na Vimbldonu, a sedmu Gren slem titulu, a Mari za drugu, pošto je jedinu do sada osvojio na US Openu prošle godine.

- Za mene je ovo samo još jedno finale – ne želi Đoković da se upušta u priču o značaju ovog događaja za Britance. – Zaista sam počastvovan što sam ponovo u borbi za najvažniju titulu i mislim da mi iskustvo iz 2011. može pomoći.

Mnoge je interesovalo koliko će na Novaka uticati 4,5 časovna borba sa Del Potrom. Za njega nema dileme da će biti spreman za finale Vimbldona, koje se igra u nedelju od 15 časova.

- Mogu sve da izdržim i to sam više puta dokazao. Bilo je i ranije situacija kada sam u roku od 24 časa morao da se oporavljam od još većih napora. Uveren je da ću danas biti u maksimalnoj formi. Na svakom gren slemu je bar jedan težak meč kao protiv Del Potra. Umorio sam se, možda sam malo iscrpljeniji, ali ne osećam da može da mi šteti, fizički ili psihički gledano. Nisam prvi put u ovoj situaciji, imao sam prilike ranije da se posle ovakvih mečeva oporavim, ljudi oko mene su stručni u svojim profesijama i oni će se postarati da sve bude kako treba.

izvor/foto: beta

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu