"Gazde" na 49. Susretima "Joakim Vujić" - iKragujevac


Kultura

Ansambl kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra učestvuje na tradicionalnim, 49. Susretima pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Lazarevcu, gde će nastupiti sa dve predstave istog dana.

U utorak, 14. maja, od 12 časova, publici će se najpre predstaviti u okviru revijalnog programa sa komadom „Gusari“, po tekstu Miloša Janoušeka i u režiji Jana Čanija, dok će od 20 časova, u takmičarskom delu festivala, izvesti hit predstavu „Jedan čovek, dvojica gazda“ koju je po tekstu Ričarda Bina režirao Nebojša Bradić.

Za ovogodišnje Susrete profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić”, kao kandidati u glavnom, takmičarskom programu smotre konkurisala je čak 21 predstava iz 12 (od 13) repertoarskih pozorišta koja deluju u Srbiji izvan Beograda i Vojvodine. Selektor Mlađenović je izabrao za takmičarski deo smotre njih sedam, a sem kragujevačkih „Gazda” na „Joakimu” će na glavnom repertoaru nastupiti još i sledeće kuće: Kruševačko pozorište („Purpurno ostrvo” Mihaela Bulgakova, u režiji Ane Đorđević), „Puls Teatar” – Prvo prigradsko pozorište Lazarevac (Milovan Mračević – „Sunce tuđeg neba”, režija Aleksandar Lukač), Narodno pozorište iz Pirota (Janoš Haj, „Mali Geza” reditelja Stevana Bodrože), Narodno pozorište iz Užica (Ljubomir Simović – „Čudo u Šarganu”, režija Ive Milošević), Zaječarsko pozorište (Ljubomir Simović – „Putujuće pozorište Šopalović”, reditelja Miloša Jagodića) i Šabačko pozorište (Džon Hodž – „Mladi Staljin”, Nebojše Bradića), dok će za nagrađene biti odigran komad Dejana Stoiljkovića „Konstantin”, reditelja Juga Radivojevića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu