Ispitati rat izmedju SPS i DSS! - iKragujevac


Politika

Potpredsednik SNS Igor Mirović kaže da je za tu partiju važno da se utvrdi istina oko svih događaja koji su bili osnova za "kratkotrajni rat između DSS i SPS". 

"Važno je da se utvrdi istina, da svi znamo šta se desilo u kontaktima sa pojedincima iz kriminalnog miljea, s jedne strane, i s druge strane, sa predstavnicima aktuelne vlasti", rekao je Mirović.

"Insistirali smo da nadležni organi rade svoj posao, dakle, policija, tužilaštvo, da nema zaštićenih, da svi pred zakonom budu jednaki, da čak, dakle, i premijer i svi drugi, moraju da daju izjave", dodao je on.

Mirović je, gostujući na RTV Pink, rekao da je Ivica Dačić predsednik vlade, da se SNS trudi da bude korektan koalicioni partner i da je ova vlada mnogo bolja nego prethodna DS, jer je je pokrenula mnoge procese, stabilizovala ekonomiju i da u Srbiju dolaze strani investitori.

On je istakao da SNS i sa DSS ima korektne odnose i da to što DSS nije u vladi, ne znači da u određenim pitanjima nije moguća i saradnja.

Mirović je naglasio da interes države mora biti iznad interesa bilo kojih pojedinaca i interesnih grupa, da se polako uvodi red u sve sfere društva i u oblastima u kojoj su pojedinci bili nedodirljivi.

On je izrazio uverenje da će na dopunskim pokrajinskim izborima za poslanike u Skupštini Vojvodine 17. februara u Srbobranu, Apatinu i u Zrenjaninu pobediti kandidati SNS.

Upitan o izjavi zamenika predsednika LSV Bojana Kostreša koji je pohvalio hrabrost prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića, Mirović je rekao da je najveći kompliment i uspeh kada se dožive pohvale od političkih protivnika i da čak i oni priznaju Vučiću da je pokrenuo mnogo stvari u zemlji, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala.

"LSV je konkurent SNS na izborima i u drugom izbornom krugu, ukoliko ga bude, biće moguće govoriti o koalicijama, ali podrška LSV nije moguća, jer SNS sa LSV nema ništa zajedničko", dodao je Mirović.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu