Đilas : Izbori u maju ili na jesen, partneri svi osim Dinkića - iKragujevac


Politika

Lider DS Dragan Đilas izjavio je da vanredne parlamentarne izbore očekuje u maju ili na jesen, kao i da bi potencijalni partneri mogli biti svi sem Dinkića. 

Đilas je rekao da bi potencijalni partneri demokratama mogli da budu svi koji prihvate njihov ekonomski program, osim Mlađana Dinkića.

"Vlada se sama urušila i svakoga dana se sve više ruši. (Ivica) Dačić više nema kredibilitet da bude premijer", rekao je predsednik DS-a.

On kaže da nimalo nije realno da DS i SNS naprave većinu bez izbora, a da su posle izbora potencijalni partneri demokratama svi koji prihvate ekonomski program te stranke, osim Dinkića. Tu, kako kaže, nema kompromisa.

Na pitanje da li je u ekonomskom programu DS planirano očuvanje Razvojnog fonda, Đilis je odgovorio da je taj Fond potpuni promašaj, a uticaj politike na njega ogroman.

"Fond koji splavu 'Bahus' daje kredit od 200.000 evra za razvoj biznisa mora da bude ukinut. Dinkićev koncept ekonomije je ulaganje u splavove, a moj u poljoprivredu, energetiku, IT sektor, obrazovanje", rekao je Đilas, zatraživši od SNS i SPS da javno kažu da li je ekonomski program tih stranaka onaj koji sprovodi Dinkić. On je podsetio da je SNS u kampanji govorio da će Dinkića uhapsiti.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu