U Kragujevcu predstavljena Nova stranka - iKragujevac


Politika

U Kragujevcu je održana tribina na kojoj je predstavljena Nova stranka, politička partija, kako je rečeno, proevropske i demokratske orijentacije. 

Na predstavljanju Nove stranke rečeno je da je Srbija u mnogo većim problemima nego pre deset godina, pre svega zbog visokog stepena korupcije, ogromne nezaposlenosti i neinventivnosti političke elite.

U Novoj stranci tvrde da današnji političari brinu isključivo o sopstvenim privilegijama i bogaćenju, a ne o onome što je potrebno građanima.

Nekadašnji premijer i osnivač Nove stranke Zoran Živković smatra da, uz prave političare, Srbija može postati zemlja zdrave ekonomske atmosfere, sa dovoljno novih radnih mesta i sa osloncem na poljoprivredi.

Ono što nude osnivači Nove stranke su, kako kažu, modernizovane ideje sa početka 2000. godine.

U Novoj stranci smatraju da su njihovi potencijalni birači ljudi prodemokratskog i proevropskog opredeljenja, posebno oni koji proteklih godina nisu glasali ni za koga.

To je, predpostavljaju u Novoj stranci, oko 20 do 30 odsto biračkog tela koje nije imalo za koga da glasa, a zna šta hoće.

U ovoj političkoj partiji naglašavaju da će u njenom radu podjednako važnu ulogu imati članovi iz različitih krajeva Srbije, što ide u prilog decentralizaciji koju zagovaraju u Novoj stranci. 

 

Foto : blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu