Naprednjaci sutra razmatraju mogućnost vanrednih izbora - iKragujevac


Politika

Na sednici zakazanoj za ponedeljak, Predsedništvo SNS-a razgovaraće o odnosima u vladi i o izborima. Potpredsednica stranke Zorana Mihajlović kaže da je to "normalna stvar", jer su to bile teme i prethodne sednice Predsedništva. 

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana sutra u 10 časova, najavljeno je iz te stranke. Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović najavljuje da će Predsedništvo na sednici razmatrati najnovija dešavanja na političkoj sceni i izneti svoj stav o njima. 

Mihajlovićeva je objasnila da će na sednici biti reči i o odnosima u vladi i o izborima, što je, kako je istakla, normalna stvar.

''Stav SNS-a je da od izbora ne bežimo, ali je naša želja da učinimo sve što je moguće kroz reforme, borbu protiv kriminala i korupcije i da krenemo u promene u Srbiji'', rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je dodala da se Predsedništvo sastaje redovno, svake dve do tri nedelje, kao i da su izbori i odnosi u vladi bila tema i na prethodnoj sednici.

Na pitanje da li se prepoznala u komentaru premijera Ivice Dačića da je udar na njega udar na stabilnost vlade, Mihajlovićeva je rekla da je SNS stožer vlade i da je cilj te stranke da učini sve što može u privredi i u borbi protiv kriminala i korupcije.

''Prethodnih meseci smo pokazali da oni koji su krali državu moraju da odgovaraju, a sa druge strane da želimo da učinimo sve da izađemo iz socijalne i ekonomske krize'', dodala je Mihajlovićeva.

Kada je reč o sve češćim "licitiranjima" hoće li biti izbora, Mihajlovićeva je rekla da se ne licitira i da naprednjaci kao najveća stranka moraju da se ponašaju odgovorno.

''Zato pažljivo razmatramo sve što se dešava u Srbiji i vladi, ali i ono što će se u narednom periodu dešavati'', navela je Mihajlovićeva.

Kako je istakla, vlada i ministri poslednjih meseci pokazali da je borba protiv kriminala i korupcije na prvom mestu, ali i bolji ekonomski standard građana.

''Predsednik naše stranke i potpredsednik vlade, koji je stožer te borbe, pokazao je da nema zaštićenih i to građani Srbije jasno vide'', dodala je ministarka.

Mihajlovićeva je navela da sa druge strane dolazak investitora iz Emirata i njihova zainteresovanost ne samo za poljoprivredu nego i sektor energetike pokazuje da postoji "paralelan put" i da se čini sve da se u Srbiji živi bolje, istakavši da je pored toga u planu i dobijanje datuma za pregovore.

''Što se izbora tiče, ne bežimo od njih. Ako dođu, mi smo spremni, ali želimo da učinimo sve za građane Srbije'', ponovila je Mihajlovićeva.

Upitana da prokomentariše neodržavanje sednice vlade u četvrtak, Mihajlovićeva je objasnila da nema više telefonskih sednica, kao i da su mnogi bili na putu pa zbog toga sednica nije održana. 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu