Dačić : SNS ne učestvuje u prljavoj kampanji koja se vodi protiv mene - iKragujevac


Politika

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kaže da sa Aleksandrom Vučićem radi "u potpunom skladu", odbacivši bilo kakvu tvrdnju o učešću SNS-a u prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega. 

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je britanskoj agenciji Rojters da njegov koalicioni partner Srpska napredna stranka ne stoji iza pokušaja njegove diskreditacije. 

U telefonskoj izjavi Rojtersu Dačić je rekao da sa Vučićem radi "u potpunom skladu" , odbacivši bilo kakvu tvrdnju o učešću SNS u prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega, navela je agencija.

"Ovo je napad na jedinstvo vlade i pokušaj određenih snaga da iznude vanredne izbore u trenutku kada vlada ima mnogo važnijih pitanja kojima treba da se bavi. Mi verujemo da je SNS potpuno kredibilan partner i želim da naglasim da postoji jedinstvo unutar vlade", rekao je Dačić.

Agencija je dodala da se Dačić tako distancirao od komentara koje je ranije danas Rojtersu dao neimenovani visoki funkcioner socijalista koji je rekao da iza prljave kampanje protiv premijera i lidera SPS-a stoji SNS.

Predsednik SPS-a i srpske vlade rekao je juče na konferenciji za novinare da pokušaj da se diskredituju i on i vlada njegovim dovođenjem u vezu sa Rodoljubom Radulovićem iz kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića nije uspeo.

Dačić je potvrdio da se nekoliko puta susreo sa Radulovićem, ali da je u tom trenutku imao samo policijske informacije na osnovu takozvane Bele knjige, kojom Radulović nije bio označen kao pripadnik kriminalnog klana.

On je dodao da su podaci o tome arhivirani kako bi bili upotrebljeni kao sredstvo političke ucene kada za to dođe vreme. 

 

Foto : blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu