DS : Za Milenića su Kragujevčani građani sa posebnim potrebama - iKragujevac


Politika

Gradski odbor Demokratske stranke Kragujevac najoštrije osuđuje ponašanje predsednika Skupštine grada Saše Milenića na današnjem redovnom zasedanju gradskog Parlamenta. 

Ovom prilikom je g. Milenić još jednom pokazao da je ono što govori u najmanju ruku nepromišljeno, a onda i neodgovorno i uvredljivo za građane Kragujevca. Čovek koji je i do sada imao razne verbalne ispade za skupštinskom govornicom, a isto tako i na društvenim mrežama, gde je u svojim objavama vređao građane Kragujevca , urradio je nešto zbog čega političari u demokratskim društvima plaćaju svojom karijerom.

Iako sve ovo ide u prilog njegovoj površnosti i nekompetentnosti da obavlja posao predsednika Skupštine grada Kragujevca, smatramo da je njegova današnja izjava da je Kragujevac društvo sa posebnim potrebama, vrhunac njegovog neartikulisanog i mišljenja i govora.

Koristiti ovakav kvalifikativ u negativnom kontekstu obraćajući se društvu i građanima Kragujevca, g. Milenić je direktno potcenio osobe sa posebnim potrebama i svrstao ih u grupu građana drugog reda.

GrO Demokratske stranke sve građane smatra ravnopravnim. Kao društveno-odgovorna politička partija smatramo da ovo nije put kojim se jedno društvo vodi ka demokratizaciji. G. Milenić bez ikakvog prava sebe naziva vizionarom novog vremena, jer ono što svi mi, građani Kragujevca, možemo da vidimo je da je on čovek čija je nedefinisana misao zarobljena u okovima diskriminatornih stavova i egoističnih napada.

Ovom prilikom zahtevamo od g. Milenića, da se u što kraćem roku izvini svim građanima Kragujevca sa posebnim potrebama i da prestane da se obraća javnosti vređajući ih. Ovakvav način izražavanja je u jednom demokratskom društvu neprimeren i nedopustiv za svakog građanina, a posebno za predsednika Skupštine grada Kragujevca, kao jedne uvažene institucije kojoj je zbog njega samog, i njemu sličnih,  i te kako narušen ugled.

 


 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu