DS: Verko udalji Vasiljevića iz Gradskog veća! - iKragujevac


Politika

Demokratska stranka Kragujevca zatražila od gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da privremeno udalji iz Gradskog veća Nebojšu Vasiljevića, jer je protiv njega u Višem sudu pokrenuta istraga zbog sumnje da je oštetio budžet grada za više miliona dinara.

"Ne osporavajući pravno pravilo 'da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno', smatramo da bi zamrzavanje njegovog rada u Gradskom veću do okončanja istrage bilo najispravniji i najmoralniji potez, kako u interesu gradske uprave, tako i u interesu svih Kragujevčana", navedeno je u saopštenju Gradskog odbora DS.

Kragujevačke demokrata ocenjuju "da Vasiljević, opterećen istražnim radnjama i pripremom svoje odbrane, neće biti u mogućnosti da bude potpuno angažovan u svom resoru" i da postoji "realna opasnost da će potencijalni investitori imati rezervu da razgovaraju o mogućim investicijama sa osobom koja je pod istragom, a što može uticati da potpuno odustanu ili odlože razgovore".

Demokrate navode da ovaj zahtev iznose, kako su rekli, i u ime određenog dela koalicionih partnera Zajedno za Šumadiju, koji u ovom trenutku nisu spremni da otvore to pitanje, a u potpunosti podržavaju njihov stav.

Potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju i FK Radnički Nebojša Vasiljević uhapšen je 24. decembra prošle godine, zajedno s generalnim sekretarom Radničkog Darkom Stojanovićem i menadžerom Zoranom Pavlovićem, u policijskoj akciji "Komšije", zbog sumnje da je oštetio klub za oko 550.000 evra.

izvor: kragujevac.ds.org.rs   (Foto:kragujevac.ds.org.rs)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu