Obaveštajci znaju koje od visokih funkcionera kontaktirao sa Šarićem - iKragujevac


Politika

Donedavni koordinator obaveštajnih službi i aktuelni potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Rakić izjavio je da su domaće i strane tajne službe došle do saznanja o komunikacijama koje su pripadnici klana Darka Šarića ostvarili sa visokim državnim funkcionerima. 

Nekoliko funkcionera u više navrata ostvarilo je te komunikacije i sve su dokumentovane. Svi su dokazi fiksirani. Mi u tom trenutku nismo istraživali te komunikacije da ne bismo klanu pokazali koliko znamo - kazao je Rakić u intervjuu za "Novi magazin".

Rakić je odbio da navede imena tih državnih funkcionera, ali precizirao je da su kontakti ostvareni 2008. i 2009, kao i da su „službe vrlo profesionalno uradile posao“.

Razjašnjavanje tih komunikacija moglo je da uništi mogućnost lociranja, privođenja Darka Šarića i ozbiljne finansijske istrage, kazao je Rakić podsećajući na 2006. godinu kada je "država rešila da pohapsi sve ljude koji su komunicirali sa Ratkom Mladićem“.

Posle toga Mladić je promenio način skrivanja i tražili smo ga još pet godina - kaže Rakić.

Rakić kaže da podatke i dokaze o vezama sa Šarićem treba prezentovati kada finansijske istrage budu gotove, a on u pritvoru.

Mesto gde treba da se obelodane je sudnica Specijalnog suda - kaže Rakić. 

 

Foto : Alo 

Izvor : Novi magazin

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu