Čanak: Ko Vučića naziva diktatorom ? - iKragujevac


Politika

Lider LSV Nenad Čanak izjavio je da svako ko predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića naziva diktatorom, taj očigledno ne zna šta je diktatura.

On je upozorio na mogućnost da politički prostor u našoj zemlji zauzmu ekstremisti, kada SNS izgubi većinu.

"Moramo da zaštitimo parlament da ne bude puka pljuvaonica, da zaštitimo integritet institucija i ne dozvolimo da ih pojedinci svode na puke priveske vlasti", rekao je Čanak .

Napominjući da je neophodno zaštiti i pravo na različitost, on je naglasio da se isto tako mora i zacrtati jasan cilj gde Srbija treba da se nađe za 10, 20 i 30 godina. Bez svega toga Srbije neće biti ili će joj se budućnost pretvoriti u moru".

Upitavši se šta će se "dogoditi kada SNS izgubi većinu, kada prestane da ima svevlast u zemlji, a svi ostali politički činioci su u međuvremenu na razne načine gurnuti na marginu", Čanak je ukazao da politički prostor nikad ne ostaje prazan nego se uvek popuni.

"Koliko ja vidim, taj prostor će zauzeti ekstremisti, tvrda patriotsko-diktatorska linija, poduprta spolja, ali i od strane dela crkve i nereformisanih bezbednosnih službi", smatra lider LSV i upozorava na to da "ko danas naziva Aleksandra Vučića diktatorom, taj očigledno ne zna šta je diktatura". 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu