Pajtić: DS traži smene Gašića i šefa VBA - iKragujevac


Politika

DS je zatražila smenjivanje ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora Vojno-bezbednosne agencije Petra Cvetkovića zbog navodnog nezakonitog prisluškivanja.

Naime, radi se o prisluškivanju na koje je ukazao zaštitnik građana Saša Janković.

"DS traži odgovornost svih učesnika u aferi 'srpski Votergejt' na koju je ukazao ombudsman Saša Janković, a koja se odnosi na prisluškivanje opozicionih lidera, stranačkih aktivista, sindikalnih aktivista i pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija", kazao je u Kruševcu predsednik DS Bojan Pajtić.

Saznanja koja je ombudsman izneo u intervjuu za nedeljnik NIN su, kako je naveo, "duboko zabrinjavajuća", a zbog njih u demokratskim državama i predsednici podnose ostavke, naveo je Pajtić.

Dodao je da DS ne očekuje da se ta vrsta standarda primeni u Srbiji, ali da očekuje smenjivanje ministra odbrane i direktora Vojno-bezbednosne agencije.

"Upozoravamo sve koji krše ljudska prava i sve zakone prisluškujući političke oponente, sindikaliste, nosice pravosudnih funkcija, da će za to odgovarati krivično, danas, sutra, za godinu, dve, tri zbog zloupotrebe službenog ovlašćenja i zbog kršenja svih elementarnih demokratskih principa i standarda", kazao je Pajtić. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu