Raskol kragujevačkih demokrata - iKragujevac


Politika

Pre nekoliko dana pokrenuta inicijativa bivšeg predsednika DS u Kragujevcu donela je prve rezultate, prikupljeno je u vidu peticije više od 500 potpisa članova DS. Ovom peticijom , grupa okupljena oko Vlatka Rajkovića zahteva od stranačke centrale da raspusti GO DS u Kragujevcu i raspiše unutarstranačke izbore.  

Nekadašnji gradonačelnik Kragujevca i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Vlatko Rajković, ponovo je politički aktivan.

Sa grupom istomišljenika pokrenuo je inicijativu kojom se od centrale zahteva smena aktuelnog rukovodstva DS u Kragujevcu, ali i organizovanje novih unutarstranačkih izbora.

Rajković tvrdi da je peticiju potpisalo preko 500 članova, među kojima su i mnoga gradskoj javnosti poznata imena, poput Predraga Petakovića, Dragutina i Aleksandra Radosavljevića, Gorana Ivanovića, Suze Perović, Slavoljuba Bradonjića i drugih.

Rajković kaže da je reč o ljudima sa dignitetom i političkim stavom, izuzetno nezadovoljnih zbog lošeg vođenja stranke, koja je, kako objašnjava, nakon gubitka vlasti 2004. imala 20 odbornika, a danas svega devetoro.

Rajković napominje da je jedan od zahteva nezadovoljnih demokrata i da Dušan Obradović, aktuelni predsednik Gradskog odbora više ne bude poslanik u republičkoj skupštini, već da članstvo izabere svog predstavnika u parlamentu.

Bivši lider kragujevačkih demokrata i njegovi istomišljenici od Izvršnog odbora DS zahtevaju i da sprovedu unutrastranačke izbore, s obzirom da u aktuelno rukovodstvo nemaju poverenja, jer je, kako tvrde, sklono manipulacijama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu