Socijalisti otkazali Mileniću - iKragujevac


Politika

Nezvanična informacija do koje je ikragujevac došao početkom nedelje pokazala se kao tačna, aktuelna gradska vlast nema većinu za zakazivanje vanredne sednice skupštine grada Kragujevca.Potpredsednik vladajuće stranke u Kragujevcu "Zajedno za Šumadiju" Saša Milenić izjavio je da ta stranka nema podršku Socijalističke partije Srbije u "odbrani gradske uprave od terora policije". 

Prema rečima Milenića, gradsko veće utvrdilo je nacrt akta pod nazivom Zaključci i mere za hitnu sednicu Skupštine, koji, između ostalog, predviđa niz mera u "odbrani grada od policije".

Milenić je rekao da kragujevački socijalisti neće glasati za taj dokument na vanrednoj sednici Skupštine niti učestvovati u njenom radu. Vanredna sednica još nije zakazana, rekao je Milenić koji je izrazio očekivanje da će biti održana naredne sedmice.

"Kao funkcioner 'Zajedno za Šumadiju', u ime višegodišnje saradnje sa gradskim odborom SPS-a, mogu samo da kažem da poštujem takvu njihovu odluku kao njihov stav", rekao je Milenić.

Vladajuća stranka "Zajedno za Šumadiju" je u poslednjih mesec dana nekoliko puta najavljivala vanrednu sednicu Skupštine, ali do danas ona nije održana.

Vlast u Kragujevcu Zajedno za Šumadiju vrši uz podršku stranaka G 17 plus, DSS, LDP, SPO i SPS.

Od 2004. godine, stranka Zajedno za Šumadiju u vršenju vlasti uvek je imala podršku kragujevačkih socijalista.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu