DS : Dinkiću koliko košta projekat Stara Planina ? - iKragujevac


Politika

Demokratska stranka  je danas zatražila od ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da saopšti kolika je ukupna cena turističkog projekta na Staroj planini i koliko je turista prošle i ove godine tamo boravilo. 

"Koliko je još novca, pored inicijalnih 40 miliona evra, potrošeno za putnu infrastrukturu i koliko će još od ovogodišnjih 27 miliona evra predviđenih u budžetu za turizam, otići u ovaj projekat? Koliko je godina potrebno da se povrati uloženi novac, a koliko je ljudi direktno zaposleno za ovaj višemilionski projekat i koliko je ulaganje po jednom zaposlenom?", pita u saopštenju DS.

Demokrate su od Dinkića zatražile da objasni kako je određeno da turizam bude privredni prioritet Srbije, i u kojoj još zemlji je država vlasnik hotela.

"Molimo gospodina Dinkića i da u svojim skijaškim pohodima upita građane sa područja južne i istočne Srbije da li smatraju da je bilo svrsishodnije da država taj basnoslovni novac uloži u proizvodnju hrane i omogući istinski oporavak tih područja ili u hotel i žičare?", upitale su demokrate u saopštenju. 

 

Foto : Oris TTA

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu